Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tsitsipas po třech gemech skrečoval zápas Turnaje mistrů s Runem, fanoušci ho vypískali

Bleskový konec mělo úvodní utkání úterního programu Turnaje mistrů. Stefanos Tsitsipas ho totiž po třech gemech vzdal. Řecký tenista si v duelu s Holgerem Runem za stavu 2:1 pro dánského soupeře vyžádal ošetření a po krátké konzultaci zápas skrečoval. Z kurtu jej následně vyprovodil pískot diváků.

Je nám líto, video expirovalo.
Tsitsipas skrečoval po třech gamech zápas s Runem

Tsitsipas vzdal kvůli zranění zad, které ho trápilo už před utkáním. "Všem se moc omlouvám, fanouškům a divákům, kteří mě přišli podpořit a podívat se na zápas. Mnohokrát jsem během posledních dnů byl u lékařů a dali mi zelenou, ať to jdu zkusit. Bohužel jsem se na kurtu cítil hrozně. Udělal jsem maximum, abych byl na utkání fit, ale nevyšlo to," uvedl vítěz Turnaje mistrů z roku 2019. Z turnaje už Tsitsipas odstoupil v roce 2021, tehdy hned po prvním duelu.

Do zápasu přitom šestý nasazený Řek vstoupil dobře a v úvodním gemu si vypracoval dva brejkboly. Žádný ale nevyužil.

Následně bez větších problémů uhájil vlastní servis, stejně jako Rune v další hře. Na kurtu oba tenisté strávili necelých 20 minut.

"Samozřejmě to není způsob, jak bych chtěl vyhrát. Je to velmi nešťastné. Hned v jeho prvním gemu na servisu bylo vidět, že nemůže podávat naplno. Něco nebylo v pořádku, a když si zavolal fyzioterapeuta, bylo to jasné. Je to dlouhá sezona, přeji mu vše nejlepší," uvedl Rune.

Dvacetiletý Dán si tak po úvodní třísetové porážce s Novakem Djokovičem připsal nečekaně hladce v tabulce Zelené skupiny první výhru. 

Tsitsipas prohrál v Turíně podruhé a ve čtvrtek ho v závěrečném utkání skupiny proti Djokovičovi nahradí Hubert Hurkacz.

Polák s druhým náhradníkem Taylorem Fritzem z USA sehráli po Tsitsipasově skreči exhibiční set, aby diváky v hale Pala Alpitour alespoň částečně odškodnili za brzký konec zápasu.

Tenisový Turnaj mistrů v Turíně (tvrdý povrch):

Dvouhra:
Zelená skupina:

Rune (8-Dán.) – Tsitsipas (6-Řec.) 2:1 skreč.

Čtyřhra:
Zelená skupina:
S. González, Roger-Vasselin (4-Mex./Fr.) – M. González, Molteni (7-Arg.) 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články