Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Trůn světové jedničky se vrátí do rukou Kerberové. Serena W. bojuje se zraněním

Indian Wells (USA) – Na trůn světové jedničky se opět vrátí Němka Angelique Kerberová a to bez boje. Důvodem je zranění dosavadní lídryně žebříčku WTA Sereny Williamsové, která vynechá nadcházející turnaje v Indian Wells a Miami.

Williamsová během utkání se Svitolinovou
zdroj: Reuters

Serena Williamsová loni v Indian Wells prohrála ve finále. Aby udržela první místo, potřebovala dojít do semifinále a Kerberová by musela vypadnout před osmifinále. "Bohužel se musím odhlásit z BNP Paribas Open v Indian Wells i z Miami Open," uvedla Američanka, již trápí zranění levého kolena. "Kvůli problémům s koleny jsem nemohla vůbec trénovat a jsem zklamaná, že tu nemůžu být. Vrátím se, jakmile to bude možné," dodala.

Česká jednička Karolína Plíšková obhajuje v Indian Wells body za loňské semifinále a bude hájit post světové trojky. V upraveném pavouku po odstoupení Williamsové by měla zaujmout její pozici, přesnou podobu změn a všechny přesuny pořadatelé teprve oznámí.

České tenistky jsou v pavouku ještě tři. Hrát budou Lucie Šafářová, Kateřina Siniaková a roli turnajové sedmnáctky bude plnit Barbora Strýcová. V kvalifikaci o postup bojují Tereza Martincová a Lucie Hradecká.

Je nám líto, video expirovalo.
Serena Williamsová se odhlásila z Indian Wells a přijde o trůn

Turnaj v Indian Wells, který bývá nazýván pátým grandslamem, začne ve středu a pořadatelé poslali pozdrav i zraněné Petře Kvitové. Na billboardu v areálu umístili velkou fotku smějící se dvojnásobné vítězky Wimbledonu a přidali nápis: "Brzy se uzdrav, Petro. S láskou tvoji fanoušci na The BNP Paribas Open."

Kvitovou v prosinci přepadl v jejím bytě v Prostějově lupič a pořezal jí prsty levé ruky, v které hráčka drží raketu. Lékaři ve Vysokém nad Jizerou poraněné šlachy a nervy sešili a bývalou světovou dvojku čeká nejméně půlroční pauza.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články