Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Trojice českých tenistek je v nominacích na ocenění WTA. Dočká se Plíšková, Muchová či Strýcová?

Za výkonnost v uplynulé sezoně si trojice českých hráček vysloužila nominaci na ocenění ženské asociace WTA. Karolína Plíšková je mezi kandidátkami na cenu pro tenistku roku, Karolína Muchová může být nováčkem roku a Barbora Strýcová se Sie Šu-wej z Tchaj-wanu aspirují na nejlepší deblový pár.

Barbora Strýcová a Sie Šu-wej
zdroj: ČTK/AP autor: Tim Ireland

Světová dvojka Plíšková je v nominaci na hráčku roku potřetí v kariéře a pravděpodobně stejně jako v letech 2016 a 2017 neuspěje. Jejími soupeřkami jsou totiž letošní grandslamové šampionky - Japonka Naomi Ósakaová (Australian Open), světová jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie (Roland Garros), Rumunka Simona Halepová (Wimbledon) i královna US Open Bianca Andreescuová z Kanady.

Andreescuová je také hlavní favoritkou na zisk "nováčkovské" ceny, o kterou se uchází Muchová. V nominaci jsou ještě patnáctiletá Američanka Coco Gauffová, Jelena Rybakinová z Kazachstánu, Polka Iga Šwiateková a Dajana Jastremská z Ukrajiny.

Největší šanci uspět v hlasování má Strýcová, jež by případně navázala na krajanky Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou, které získaly ocenění pro nejlepší deblový pár roku loni. Strýcová a Sie Šu-wej letos vyhrály Wimbledon, hrály finále Turnaje mistryň a plzeňská rodačka ukončila rok jako deblová jednička.

Dalšími adeptkami na deblový pár roku jsou Maďarka Timea Babosová s Kristinou Mladenovicovou z Francie, belgicko-běloruská dvojice Elise Mertensová - Aryna Sabalenková a Australanka Samantha Stosurová s Číňankou Čang Šuaj.

Vyhlašovat se budou tradičně i ceny pro hráčku, jež se nejvíce zlepšila a ukončila rok v Top 50, a za návrat roku. V těch tuzemský tenis zastoupení nemá.

Individuální ocenění česká hráčka naposledy získala před osmi lety. Petra Kvitová se v roce 2011 stala tenistkou roku a dostala i cenu za největší pokrok.

Rekordmankou ankety je Němka Steffi Grafová s osmi prvenstvími, Serena Williamsová a Martina Navrátilová získaly ocenění sedmkrát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články