Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tři Češky prošly v Dubaji do druhého kola, Kvitová měla volno

Dubaj - České tenistky Lucie Šafářová, Karolína Plíšková a Barbora Záhlavová-Strýcová postoupily do druhého kola turnaje v Dubaji s dotací 2,5 milionu dolarů. Nasazená jedenáctka Šafářová zdolala v prvním kole 6:1, 6:4 Portoričanku Mónicu Puigovou, turnajová sedmnáctka Plíšková 6:2, 6:4 ruskou tenistku Anastasii Pavljučenkovovou a Záhlavová-Strýcová porazila 6:4, 6:2 Julii Bejgelzimerovou z Ukrajiny.

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Vincent Thian

Osmadvacetiletá Šafářová potvrdila proti Puigové roli favoritky a zdolala ji i ve třetím vzájemném duelu. Ve druhém kole si světová patnáctka zahraje proti Australance Casey Dellacquaové, nedělní přemožitelce Kateřiny Siniakové.

Dvaadvacetiletá Plíšková úspěšně zvládla přesun na čtvrtý kontinent za poslední čtyři týdny. Po vyřazení ve 3. kole Australian Open přispěla dvěma výhrami k postupu fedcupového týmu v Kanadě, minulý týden postoupila do semifinále v Antverpách a díky tomu v dnešním vydání žebříčku figuruje nejvýše v kariéře na 18. místě.

Vítězka tří turnajů, jejímž maximem dosud bylo 20. místo z poloviny ledna, vzala Pavljučenkovové v prvním vzájemném utkání v každém setu dvakrát servis. Protože sama ztratila podání jen jednou, po 78 minutách se mohla radovat z postupu.

"Ve druhém setu jsem měla brejk a cítila, že trošku usínám," přiznala Plíšková výpadek, který soupeřka využila k vyrovnání na 3:3. "Pak jsem se ale vzpamatovala a jsem ráda, že jsem nemusela do třetího setu," dodala.

Plíškovou čeká Záhlavová-Strýcová

V druhém kole Plíšková narazí na další semifinalistku z Antverp Záhlavovou-Strýcovou. Nenasazená krajanka porazila jednatřicetiletou kvalifikantku Bejgelzimerovou v pátém vzájemném zápase už počtvrté.

Ukrajinskou soupeřku bude mít také Petra Kvitová, která má coby druhá nasazená na úvod volno. V druhém kole se utká s Elinou Svitolinovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články