Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Tři Češky prošly do 2. kola Wimbledonu

Londýn - Čtyři české tenistky se objeví ve druhém kole wimbledonské dvouhry. Po pondělním úspěchu Andrey Hlaváčkové si postup zajistily Petra Kvitová, Klára Zakopalová a Barbora Záhlavová-Strýcová. Se soutěží se dnes rozloučily česká jednička Lucie Šafářová, Iveta Benešová a podle očekávání také Jan Hájek, kterého vyřadil domácí favorit Andy Murray. Své pozice potvrdily obě světové jedničky. Bez větších problémů vyhráli Španěl Rafael Nadal i Američanka Serena Williamsová.

Hájek vzdoroval Murraymu jen v prvním setu a se čtvrtým nasazeným Britem prohrál 5:7, 1:6 a 2:6. Šestadvacetiletý Hájek Murrayho v úvodu zaskočil. Snažil se hrát na hranici rizika a účinně zkracoval hru za síť. To českému daviscupovému reprezentantovi vyneslo brejk ve třetí hře a vedení 4:2. Pak se ale začala projevovat síla domácího favorita, který otočil na 5:4 a set vyhrál 7:5. Od druhého setu už Hájek na soupeře nestačil. Prohrával rychle 0:5, ale "kanára" ziskem šesté hry odvrátil. Před třetím setem se nechal Hájek asi pět minut ošetřovat. Krátká pauza ho na nohy nepostavila a zbytek utkání měl v režii domácí hráč.

Kvitová postoupila do druhého kola Wimbledonu poprvé v kariéře poté, co na londýnské trávě porazila Rumunku Soranu Cirsteaovou dvakrát 6:2. Dvacetiletá Češka je ve Wimbledonu potřetí a předešlé dva zápasy v prvním kole prohrála. Duel s Cirsteaovou ovšem zvládla hladce za 54 minut. Dala pět es a zahrála 26 vítězných úderů. V dalším utkání ji čeká třiadvacátá nasazená Čeng Ťie z Číny.

Petra Kvitová:

"Já si myslím, že moje rychlá hra na ty holky tady platí. Pohyb na trávě mi nevadí, spíš mi vadí antuka, kde se musí klouzat."

Zakopalová zdolala Rakušanku Yvonne Meusburgerovou 6:7, 6:1 a 6:0. Aktuálně 66. hráčka světa hraje Wimbledon posedmé v kariéře a teprve podruhé přešla první kolo. Poprvé se jí to povedlo před šesti lety. Záhlavová-Strýcová zdolala Rusku Jelenu Vesninovou 6:1, 6:3.

Česká jednička Lucie Šafářová nezvládla česko-slovenský duel s Dominikou Cibulkovou a prohrála 6:7, 4:6. Se soutěží se rozloučila i Iveta Benešová, kterou vyřadila Ruska Anastasia Pavljučenková po setech 6:3 a 6:4, takže neobhájí body za loňské třetí kolo.

Vítěz Roland Garros Rafael Nadal se vrátil na trávu výhrou nad Japoncem Kei Nišikorim 6:2 a dvakrát 6:4. Předloňský vítěz Wimbledonu nepřijel loni titul do Londýna obhajovat kvůli zraněným kolenům, ale letos patří po skvělé antukové sezoně opět k favoritům. V utkání s Nišikorim, který dostal divokou kartu, neměl Nadal problémy a servis si prohrál jen jednou. "Není jednoduché přejít z antuky na trávu, pro moji hru není tenhle povrch ideální, přesto ho miluji a zkusím dojít co nejdál," prohlásil Nadal. Nyní se utká s Nizozemcem Robinem Haasem, až 151. hráčem dvouhry ATP.

Serena Williamsová potvrdila, že v prvním kole na grandslamovém turnaji neprohrává. Obhájkyně titulu si užila zápas na sluncem zalitém centrálním dvorci v All England Clubu a porazila Portugalku Michelle Larcherovou de Britovou hravě 6:0, 6:4. Byla to 43. výhra Američanky v zahajovacím duelu na turnajích velké čtyřky v řadě. "Ulevilo se mi, že jsem to tak lehce zvládla, protože ona je opravdu dobrá," řekla po utkání BBC.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články