Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Tři české tenistky začaly v Charlestonu vítězně

Charleston (USA) - Úvodní hrací den antukového turnaje WTA v americkém Charlestonu českým tenistkám vyšel. Do druhého kola prošly Lucie Hradecká, Barbora Záhlavová-Strýcová i Andrea Hlaváčková.

Hradecká postoupila přes mladší z polských sester Radwaňských Urszulu po výhře 6:1, 6:4. Záhlavová-Strýcová ztratila s Italkou Camilou Giorgiovou ještě o game méně. Hlaváčková vyřadila domácí hráčku Irinu Falconiovou 6:1 a 7:5.

Zatímco na předchozích amerických podnicích v Indian Wells a v Miami si Hradecká zahrála jen jednou, napotřetí se jí úvodní zápas podařilo zvládnout. Radwaňskou zdolala za hodinu.

Starší a úspěšnější z polských sester Agnieszka se na Family Circle Cupu nepředstaví, protože po zisku trofeje v Miami se omluvila kvůli zranění zad. V Charlestonu nestartuje ani světová trojka Petra Kvitová, která před Fed Cupem proti Italkám nabírá fyzickou kondici v Turecku.

Po odstoupení Agnieszky Radwaňské pořadatelé zamíchali pavoukem, což nahrálo Lucii Šafářové, protože z pozice nasazené osmičky má v prvním kole volný los. V Jižní Karolíně hrají z českých tenistek ještě Iveta Benešová a Karolína Plíšková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články