Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Třetí ročník ATP Cupu ovládli Kanaďané. Španělské tenisty porazili ve dvouhrách

Singlové vítězství Denise Shapovalova a Félixe Auger-Aliassimeho stačily na triumf Kanady ve 3. ročníku tenisového ATP Cupu v australském Sydney. Shapovalov porazil Španěla Pabla Carreňa Busta 2:0, stejně uhrál druhý kanadský bod i jeho týmový kolega Auger-Aliassime nad Robertem Bautistou Agutem.

Je nám líto, video expirovalo.
ATP Cup vyhráli Kanaďané

Třetí ročník týmové soutěže ATP Cupu vyhráli v Sydney tenisté Kanady. Jednadvacetiletý Félix Auger-Aliassime a o rok starší Denis Shapovalov porazili ve finále Španělsko již po dvouhrách. Kanaďané přitom prohráli v minulých dnech první čtyři zápasy.

Základní skupinu zahájili porážkou 0:3 od Američanů, následně otočili zápas s Brity zásluhou Augera-Aliassimea i čtyřhry a postup vybojovali díky vítězství nad Německem. V sobotním semifinále vyřadili ruské obhájce titulu a dnes předčili i Španěly, kteří nezvládli finále stejně jako v roce 2020 proti Srbsku.

Čtrnáctý hráč žebříčku Shapovalov dnes nejprve zdolal Pabla Carreňa 6:4, 6:3, načež světová jedenáctka Auger-Aliassime přehrál dalšího třicátníka Roberta Bautistu 7:6 a 6:3. "Přestože jsme špatně začali, tak jsme to dotáhli až sem," řekl rodák z Montrealu Auger-Aliassime v rozhovoru na kurtu.

Tenisový turnaj mužských týmů ATP Cup v Sydney - finále:

Kanada - Španělsko 2:0

Shapovalov - Carreňo 6:4, 6:3, Auger-Aliassime - Bautista 7:6 (7:3), 6:3.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články