Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Tragický začátek s dobrým koncem. Siniaková postoupila ve Wu-chanu do 2. kola

Vstup do zápasu měla velice špatný, po jeho konci se ale Kateřina Siniaková mohla radovat. Česká hráčka v úvodním kole turnaje v čínském Wu-chanu porazila Kristinu Mladenovicovou 7:6, 6:2 a čeká ji další francouzská tenistka, čtvrtá nasazená Caroline Garciaová. Markéta Vondroušová, která se Siniakovou prohrála v posledním kole kvalifikace a do hlavní soutěže se dostala jako lucky loser, naopak končí. S Julií Görgesovou z Německa prohrála 3:6, 6:3, 6:7.

Kateřina Siniaková na turnaji v Montrealu
zdroj: USA TODAY Sports autor: Eric Bolte

Siniaková nezačala dobře a po dvou ztracených podáních prohrávala už 0:4. Podařilo se jí hru vyrovnat, za stavu 4:5 odvrátila setbol a po tie-breaku v poměru 7:4 získala první set. Ve druhém soupeřce hned v úvodu vzala servis a i přes zaváhání při vlastním podání v šestém gamu dotáhla zápas k vítězství. Za hodinu a 45 minut ho ukončila čistou hrou.

Devatenáctiletá Vondroušová se s Görgesovou přetahovala takřka dvě a tři čtvrtě hodiny. Ve třetím setu šla po brejku hned v prvním gamu do vedení, náskok ale neudržela a rozhodovala zkrácená hra. V ní Němka odskočila na 4:0, a přestože Vondroušová odvrátila dva mečboly, při třetím zahrála do autu a s turnajem se loučí.

Ve Wu-chanu, kde startuje téměř kompletní světová špička, bylo v hlavní soutěži celkem pět Češek. V pondělí nastoupí Barbora Strýcová proti další Francouzce Alizé Cornetové. Dvojnásobná vítězka turnaje Petra Kvitová a čerstvá vítězka z Tokia Karolína Plíšková mají v prvním kole volný los.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články