Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Tradiční duel je tu – Češkám stojí v cestě do finále Itálie

Ostrava – Počtvrté za posledních pět let. Tradiční fedcupový duel mezi Češkami a Italkami načne v ostravské ČEZ areně italská jednička Sara Eraniová a česká dvojka Lucie Šafářová. Druhou dvouhru obstarají Petra Kvitová a trochu překvapivě Camila Giorgiová. Všechny tři dosavadní duely mezi Českem a Itálií vyhrál domácí tým a odrazil se tak k celkovému triumfu. Jak to bude vypadat tentokrát, sledujte v přímých přenosech na ČT sport a našem webu – dnes od 12:40.

Český fedcupový tým
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Šafářová se s Erraniovou střetla dvakrát, bilanci mají vyrovnanou 1:1. Česká hráčka chce prodat svoji tenisovou i osobní pohodu. Jde na kurt první a věří, že z utkání se Sarou Erraniovou přinese první bod. "Mám solidní a vyrovnanou sezonu. Tenisově se cítím dobře," řekla světová šestadvacítka Šafářová. Petře Kvitové, která bude hrát druhou sobotní dvouhru, slíbila, že půjde na kurt za příznivého stavu. "Chci vyhrát," dodala.

Kvitová s Giorgiovou (54. hráčka v žebříčku WTA) dosud nehrála. Italka prožívá skvělé období, v Indian Wells porazila Rusku Marii Šarapovovou a minulý týden postoupila v Katovicích do finále. "Moc o ní nevím. Hraje rychle, snaží se do toho hodně pálit ze všech stran. Asi to bude taková přestřelka," očekávala Kvitová.

Kapitán Petr Pála:

"Cílem je vyhrát a jak, to už je jedno, ale samozřejmě bych řekl, že ve čtyřhře jsou favoritem Italky. Máme čtyři dvouhry a věřím, že máme šanci v nich uspět. I kdyby ale došlo na debla, tak šanci máme, a ne malou na tomhle povrchu."

Česká jednička si věří. Fyzická pohoda by se měla projevit v sebedůvěře na kurtu. "Moje hra je riskantní, snažím se to od třetího míče zabít. Teď když vím, že i něco doběhnu, není vedení výměny tak psychicky náročné, můžu si dovolit míč rozehrát," řekla a přidala: "Je důležité být u míče včas, pak si můžu vybrat, co si můžu dovolit, a co ne."

Posun v kondici týmové jedničky přivítal i fedcupový kapitán Petr Pála. "Je tam vidět určitý řád, na začátku týdne dělala víc kondice než jindy a zvládla to. Přeju jí, ať to vydrží. Je to vidět a dával bych tomu čas, protože to nejde rychle. I tím, že se bude dobře cítit, tak se musí zvednout sebevědomí do hry samotné," řekl Pála.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články