Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tomic přijde o třetinu "prize money". Měl by si najít jiné zaměstnání, řekla Navrátilová

Londýn - Bernard Tomic, "enfant terrible" světového tenisu, dostal za nevhodné komentáře po vyřazení v 1. kole Wimbledonu pokutu 15 000 dolarů (asi 344 000 korun). Australan, který na sebe čím dál tím více upozorňuje mimo kurt než na něm, prohlásil, že se během utkání nudil a že marně hledá motivaci. Tenisové legendy v čele s Martinou Navrátilovou nebo Patem Cashem jeho nevhodné chování rozhořčilo. Prakticky totožnému finančnímu postihu neunikl ani Daniil Medvěděv. Mladý Rus totiž po porážce ve 2. kole hodil mince směrem k rozhodčí.      

Bernard Tomic
zdroj: imago sportfotodienst autor: Revierfoto

Tomic si v průběhu utkání s Mischou Zverevem (4:6, 3:6, 4:6) navíc vyžádal ošetření, i když mu podle ITF nic nebylo. Zmíněná pokuta ho připraví zhruba o třetinu finanční odměny za účast v prvním kole londýnského grandslamu, která činí 35 000 liber (milion korun). 

Reakce současných či bývalých hvězd "bílého sportu" na sebe nenechaly dlouho čekat. "Je to neúcta k tenisu i jeho historii. Jestli není schopen najít motivaci ve Wimbledonu, je načase, aby si našel jiné zaměstnání," uvedla devítinásobná vítězka wimbledonské dvouhry Navrátilová. "Diváci platí dost peněz za to, aby se sem dostali. A tenhle chlápek přijde, nesnaží se, nic ho nerozhází. Zkrátka ať zůstane doma," dodala.

Tomicův přístup a následné komentáře nadzvedly i slavného krajana Pata Cashe. Podle něj ohrožuje svým chováním odkaz někdejších australských legend. "Může nadělat mnohem víc škody než zničit image, kterou jsme vytvořili. Řada bývalých hráčů je zděšena, zvlášť z Austrálie, těch co stáli u zrodu tohohle okruhu. Bez nich bychom tu nebyli," prohlásil Cash.

Kvůli vystoupení na tiskové konferenci navíc rozvázal s Tomicem smlouvu výrobce raket Head. "Jeho prohlášení rozhodně neodpovídají našemu přístupu, vášni a respektu pro tenis. Proto jsme se rozhodli ukončit vzájemnou spolupráci," uvedla společnost.

Medvěděv navázal na cenný skalp Wawrinky nejhorším možným způsobem

Medvěděv překvapil v prvním kole výhrou nad švýcarským favoritem Stanem Wawrinkou. V dalším zápase však podlehl Rubenu Bemelmansovi z Belgie. Před odchodem do šaten navíc vytáhl peněženku, vzal z ní mince a hodil je k umpiru.

Jednadvacetiletému hráči se zdálo, že portugalská rozhodčí Mariana Alvesová nadržuje jeho soupeři. Později se za své chování omluvil. "Měl jsem horkou hlavu a udělal špatnou věc. Nevím proč. Bylo to fakt stupidní," řekl Medvěděv.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články