Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Tomic dal o sobě zase vědět. Nudil jsem se, prohlásil po prohře na Wimbledonu

Londýn – Ve své kariéře už vyřkl spoustu kontroverzních výroků a další si na konto připsal Bernard Tomic na letošním Wimbledonu. Po hladké porážce v prvním kole od Mischy Zvereva někdejší australská tenisová naděje bez většího stresu prohlásila, že ji utkání nudilo. To přimělo jednoho z novinářů k otázce, zda čtyřiadvacetiletý hráč nechce odevzdat prémii za účast v prvním kole. K tomu se však Tomic nechystá.

Bernard Tomic
zdroj: ČTK/AP/ autor: Alastair Grant

"Byla to psychická záležitost. Nebyl jsem na zápas připravený mentálně ani fyzicky. Nevím proč. Ale trochu jsem se nudil, abych byl upřímný," uvedl Tomic po zápase, který prohrál 3:6, 4:6 a 3:6 za 84 minut. "Ke konci jsem se snažil, ale jemu se povedlo ten set vyhrát 6:3 nebo 6:4, už bylo moc pozdě," řekl někdejší sedmnáctý hráč světa, proslulý svými excesy na kurtech i mimo ně.

Po brzkém konci na turnaji si loňský osmifinalista odnesl šek na 35 000 liber (milion korun). Na dotaz, zda neuvažuje o vrácení prémií, odpověděl odmítavě. "Dobře, když řeknete Federerovi, aby vrátil půl miliardy, udělá to?" pustil se do debaty s novinářem, který mu připomněl jeho zmínku o tom, že se v zápase nudil. "Všichni pracujeme za peníze. Ve 34 možná něco dám na charitu. Když řeknete Rogerovi, ať to udělá, udělám to taky," prohlásil.

Tomic, kterého po Wimbledonu čeká další propad v žebříčku ATP ze současného 59. místa, si stěžoval, že mu chybí motivace. "Je to nahoru dolů. Nedokážu se přinutit makat, užívat si to a zvedat trofeje. Možná budu muset něco změnit, třeba hrát míň turnajů. Poslední dva roky nemám motivaci," řekl vítěz tří turnajů ATP.

Porážka se Zverevem připomněla jeho dřívější odevzdaná vystoupení na kurtech, jako například loni v Madridu, kde dokonce při mečbolu soupeře držel raketu opačně. V roce 2012 byl kvůli špatnému přístupu vyloučen z davisupcového týmu.

Na twitteru se objevila výzva, aby byl Tomic vyhoštěn z Austrálie. "To je něčí názor. Jsem si jistý, že sedí někde u počítače a dělá za padesát dolarů na hodinu. Já budu hrát dalších deset let a jsem si jistý, že až skončím, už nebudu muset pracovat," uvedl rodák ze Stuttgartu.

Jeho vyřazení podtrhlo bídu australských tenistů ve Wimbledonu. Všech šest jich vypadlo hned v prvním kole a teprve podruhé od konce druhé světové války není žádný z Australanů v druhém kole. Austrálie má přitom 21 wimbledonských vítězů mužské dvouhry, lepší bilancí se mohou pochlubit jen USA a Británie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články