Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Titul v Hongkongu získala Wozniacká, v Šanghaji kraloval Murray

Hongkong, Šanghaj - Dánská tenistka Caroline Wozniacká získala 25. turnajový titul. Ve finále v Hongkongu porazila pátá nasazená hráčka Francouzku Kristinu Mladenovicovou 6:1, 6:7, 6:2. Šestadvacetileté Wozniacké závěr sezony vyšel: před třemi týdny triumfovala i v Tokiu, na US Open předtím hrála semifinále. Na turnaji v Šanghaji si pro vítězství došel britský tenista Andy Murray, když ve finále porazil Španěla Roberta Bautistu.

Bývalá světová jednička, kterou letos několik měsíců vedl český trenér David Kotyza, v sobotním semifinále v Hongkongu vyřadila obhájkyni titulu Jelenu Jankovičovou. První set na turnaji ztratila Wozniacká až ve finále, jež se nakonec protáhlo na dvě hodiny a 40 minut.

Mladenovicová dokázala po hladce ztracené úvodní sadě vyrovnat v tie-breaku, třetí set ale opět jasně ovládla favorizovaná soupeřka, která vedla už 5:0. Třiadvacetiletá Francouzka, jež by neměla chybět v nominaci na listopadové finále Fed Cupu proti Česku, prohrála na okruhu WTA i třetí finálový zápas. Také s Wozniackou má nyní bilanci 0:3.

Po vítězství v Pekingu Murray ovládl i turnaj v Šanghaji

Britský tenista Andy Murray získal na okruhu ATP druhý titul za sebou. Týden po triumfu v Pekingu zvítězil druhý hráč světového žebříčku i v Šanghaji, kde ve finále porazil Španěla Roberta Bautistu 7:6, 6:1. Šanghajský turnaj vyhrál Murray po letech 2010 a 2011 potřetí.

Je nám líto, video expirovalo.
Andy Murray zvítězil v Šanghaji a získal šestý titul v sezoně

Bautista v semifinále nečekaně vyřadil světovou jedničku Novaka Djokoviče, srbský obhájce titulu proti němu neuhrál ani set. V úvodní finálové sadě dokázal osmadvacetiletý Španěl po ztrátě podání odvrátit tři setboly a vyrovnat na 5:5, ale tie-break pak jednoznačně ovládl Murray poměrem 7:1. Druhé sadě už britský favorit kraloval.

Devatenáctý hráč světa Bautista mu sice sebral servis a snížil na 1:2, ale to bylo jeho poslední vzepětí. Druhý set trval jen 32 minut, první sada více než dvakrát tolik. Letošní wimbledonský a olympijský šampion Murray vyhrál šestý turnaj v sezoně a 41. v kariéře, z turnajů kategorie Masters 1000 má třináctý titul. V Pekingu i v Šanghaji zvítězil ve všech zápasech bez ztráty setu.

Výsledky tenisového turnaje žen v Hongkongu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):

Dvouhra - finále: Wozniacká (5-Dán.) - Mladenovicová (Fr.) 6:1, 6:7 (4:7), 6:2.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Šanghaji (tvrdý povrch, dotace 7 655 640 dolarů):

Dvouhra - finále: A. Murray (2-Brit.) - Bautista (15-Šp.) 7:6 (7:1), 6:1.

Čtyřhra - finále: Isner, Sock (USA) - Kontinen, Peers (Fin./Austr.) 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články