Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tipsport vypsal na Federera kurz 195:1. Peníze ale nevyplatí

Praha – Obvykle se dá při sázce na Federera rozmnožit vsazený obnos jen mírně. Společnost Tipsport však nabídla sázkařům neobvyklou šanci, když se při vypisování kurzů na duel švýcarského tenisty se Srbem Novakem Djokovičem zmýlila o dvě desetinné čárky, a místo kurzu 1,95:1 vypsala 195:1. Pouze jeden den trvala naděje sázkařů, kteří tohoto omylu využili, že svoje výhry dostanou vyplaceny. Tipsport s odkazem na herní plán, kde se mluví o selhání výpočetní techniky či lidského faktoru, tikety neuznává a vsazené peníze vrací.

"Protože šlo o chybné zobrazení nabídky, postupovali jsme přesně podle herního plánu, a tak také sázky vyhodnocujeme. Výhru nebylo možné vyplatit, protože zobrazené kurzy potenciálně umožňovaly dosažení výhry za všech okolností výsledku utkání," sdělil podle serveru iSport.cz mluvčí sázkové společnosti Lubomír Ježek.

Přitažlivý kurz 195:1 figuroval podle dokumentace Tipsportu v nabídce pouze v sobotu večer od 22:24 do 22:48. Zápas vyhrál v noci na neděli Federer 6:1, 3:6 a 7:5. Poté, co na záležitost upozornil deník Sport, se sázková kancelář začala problémem zabývat a v pondělí informovala sázkaře, kteří měli na zápas Federer–Djokovič vsazeno, že se jim sázka ruší. Vracely by se prý i sázky, které by v daný čas přišly proti Federerovi. Žádné takové však nebyly.

Není jasné, zda selhal člověk, nebo počítač. Tipsport v každém případě postupoval podle herního řádu a zákon nevyplacením výher neporušil. Někteří výherci se s řešením nechtějí smířit. Jeden z nich měl vyhrát dokonce 243 tisíc korun.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články