Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Thiem zarmoutil Federera a získal titul v Indian Wells

Ve finále turnaje v Indian Wells uspěl Dominic Thiem. Rakouský hráč porazil Rogera Federera 3:6, 6:3 a 7:5 a získal svůj premiérový titul. Ve světovém žebříčku si Thiem polepšil na čtvrté místo, což je jeho nové maximum. Federer klesl za něj na pátou příčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Tituly z Indian Wells slaví Andreescuová a Thiem

Pětadvacetiletý Thiem měl s dvacetinásobným grandslamovým šampionem před finálovým duelem vyrovnanou bilanci a porazil ho potřetí. Federer usiloval o 101. titul na okruhu, v rozhodujícím setu však v jedenáctém gemu neudržel servis a Thiem vedení 6:5 proměnil ve dvanáctou trofej. Bojoval o ni dvě hodiny, získal i prémii 1,3 milionu dolarů.

Při ceremoniálu vzdal Federerovi hold. "Je pro mě čest zahrát si s jednou z největších legend všech dob a učit se od tebe. Řekl bych, že ani nemám právo ti gratulovat, protože máš o 88 titulů více než já. Doufám, že si spolu ještě další velké finále zahrajeme," řekl Thiem.

Federer prohrál finále v Kalifornii druhým rokem po sobě. "I když to dnes nevyšlo, byl to pro mě skvělý týden. I pro Dominica. Na konci hrál fantasticky, zasloužil si to," uvedl. "V tom gemu, kdy mě brejknul, jsem nepodával dobře a on toho využil. V rozhodujících chvílích byl lepší," uvedl sedmatřicetiletý tenista.

Oba se z Indian Wells přesunuli do Miami a Thiem bude mít v tomto týdnu šanci dosáhnout na takzvaný Sunshine Double. Zatím se to povedlo deseti tenistům či tenistkám, Federerovi třikrát. Naposledy během jedné sezony vyhrál oba turnaje předloni.

Dvouhra - finále:

Thiem (7-Rak.) - Federer (4-Švýc.) 3:6, 6:3, 7:5. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články