Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Thiem vyřadil v dramatu ve Stuttgartu Federera a je ve finále

Stuttgart - Švýcarský tenista Roger Federer ztroskotal na travnatém turnaji ve Stuttgartu v semifinále. Sedminásobnému wimbledonskému vítězi nestačily v duelu s Dominicem Thiemem k postupu do finále ani dva mečboly a mladému Rakušanovi nakonec podlehl za necelé dvě hodiny 6:3, 6:7, 4:6.

Dominic Thiem
zdroj: Reuters autor: Benoit Tessier

Nejvýše nasazený Federer získal první set hladce za necelou půlhodinu a zdálo se, že má duel pod kontrolou. Úvod druhé sady ale nezachytil, dvakrát ztratil podání a dokonce mu hrozil kanár. Za stavu 0:5 se ale opět chytil, získal pět her v řadě a vyrovnal. Ve zkrácené hře si vypracoval dva mečboly, talentovaný mladík ale oba odvrátil a vynutil si třetí set.
 
V něm se v sedmé hře ujal vedení a nenechal se rozhodit ani nucenou pauzou kvůli dešti. Po hodině a 57 minutách proměnil Thiem druhý mečbol a ve třetím letošním vzájemném utkání s Federerem slavil podruhé výhru.
 
Rakušan, jenž po semifinálové účasti na French Open hraje ve Stuttgartu první turnaj v kariéře jako hráč elitní desítky žebříčku ATP, se o čtvrtý titul v sezoně utká s vítězem duelu mezi Juanem Martínem Del Potrem a Philippem Kohlschreiberem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články