Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Thiem si v Barceloně vyšlápl na Murrayho, ve finále narazí na Nadala

Barcelona - Rakouský tenista Dominic Thiem bude na letošní turnaj v katalánské metropoli dozajista vzpomínat v dobrém, poprvé v kariéře totiž porazil světovou jedničku Andyho Murrayho a v Barceloně si zahraje o titul. Třiadvacetiletý devátý hráč žebříčku vyhrál nad Murraym 6:2, 3:6, 6:4 a v neděli vyzve Rafaela Nadala, jenž může tamní antukový podnik vyhrát už podesáté.

Dominic Thiem
zdroj: ČTK/AP/Manu Fernandez

Thiem je ve finále na ATP Tour podvanácté, titulů zatím posbíral osm. Nadal jich jen na antuce získal už padesát a na kurtu, jenž nese jeho jméno, dnes v semifinále uspěl proti Horaciu Zeballosovi z Argentiny 6:3 a 6:4.

Před týdnem v Monte Carlu se Nadal stal podesáté králem tamního Masters, v Barceloně může oslavit další jubileum. Na desátý titul pak bude útočit i na Roland Garros.

Trojnásobný grandslamový šampion Murray se v Barceloně ani na pátý pokus nedostal do finále. Předchozí dvě výhry nad rakouským mladíkem měl z tvrdého povrchu a na antuce mu podlehl po dvou a čtvrt hodině. Opět měl problémy s vlastním servisem, udržel ho jen ve druhém setu, který vyhrál. V první i třetí sadě mu ho Thiem prolomil vždy třikrát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články