Thiem se probil do čtvrtfinále a brzy v žebříčku přeskočí třetího Federera

Opět potřeboval tři sety, ale postoupil. Dominic Thiem, nejvýše nasazený tenista antukového turnaje v Riu de Janeiro, potřeboval k postupu znovu tři sety, ale přes Španěla Jaumeho Munara prošel do čtvrtfinále. Pokud Rakušan zvítězí i dnes, vystřídá už v pondělním žebříčku na třetím místě zraněného Rogera Federera.

Dominic Thiem
zdroj: ČTK/AP/Manu Fernandez

Slavný Švýcar ve čtvrtek oznámil, že je po operaci kolena a vynechá několik turnajů včetně French Open. Hrát by měl znovu až na trávě. Protože neobhájí body hned na prvním turnaji v Dubaji, Thiem se před něj dostane v žebříčku buď už nyní, nebo v dalším vydání 2. března.

Thiem, finalista Australian Open, udolal Munara 6:7, 6:4 a 6:4. Hráli dvě a tři čtvrtě hodiny a unavený Španěl v posledním gemu neudržel servis. "Nehrál jsem nejlíp, ale stačilo to. Počítá se vítězství," komentoval nečekané drama Thiem.

O semifinále se utká s Italem Gianlucou Magerem. Bez ohledu na výsledek se šestadvacetiletý Rakušan brzy ocitne v pořadí ATP nejvýše v kariéře.

Turnaj mužů v Riu de Janeiro (antuka, dotace 1 915 485 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo: Thiem (1-Rak.) - Munar (Šp.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:4, Čorič (5-Chorv.) - Wild (Braz.) 6:3, 1:6, 7:6 (7:5).

Čtyřhra - čtvrtfinále: Kubot, Melo (2-Pol./Braz.) - Jebavý, Zelenay (ČR/SR) 6:4, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články