Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Thiem byl v tie-breacích lepší než Nadal a je v semifinále Turnaje mistrů

Prvním semifinalistou Turnaje mistrů se stal Dominic Thiem. Rozhodlo o tom Rakušanovo vítězství ve dvou tie-breacích nad Rafaelem Nadalem a následná porážka Andreje Rubljova. Rus nevyužil mečbol, radoval se Stefanos Tsitsipas po setech 6:1, 4:6, 7:6.

Slavící Dominic Thiem
zdroj: ČTK/PA autor: John Walton

Vítězové úvodního kola v londýnské O2 areně Thiem a Nadal bojovali o druhé vítězství dvě a půl hodiny. V prvním setu, v němž neměl ani jeden brejkbol, byl Nadal k úspěchu blíže. Druhý hráč žebříčku ale dva setboly proti světové trojce nevyužil a prohrál zkrácenou hru 7:9.

Ve druhé sadě si oba drželi servis až do sedmého gemu a jako první ho ztratil Thiem, šampion letošního US Open. Brejk si ale hned vzal zpátky, poté promarnil tři mečboly, ale antukového krále Nadala nakonec udolal opět 7:6, tentokrát tie-break vyhrál 7:4 po pátém proměněném mečbolu.

"Tohle byl určitě jeden z nejlepších zápasů, které jsem kdy odehrál. Vážně skvělý zápas. Od prvního míčku až po poslední," řekl Thiem. "Ale po pravdě řečeno jsem měl štěstí, že jsem vyhrál první set," uznal.

Thiem zahrál 37 vítězných míčků při 22 nevynucených chybách, Nadal měl bilanci 25/16. Sedmadvacetiletý Rakušan poprvé v kariéře zdolal španělského rivala podruhé za sebou, v lednu se mu to povedlo ve čtvrtfinále Australian Open, kde sehráli ve čtyřech setech tři tie-breaky.

Nadal Turnaj mistrů ještě nikdy nevyhrál a teď potřebuje ve čtvrtek zdolat Tsitsipase. V patnáctém vzájemném duelu a úplně prvním v hale Thiem upravil bilanci na 6:9.

Měl také radost, že krajanům alespoň pozvedl náladu po úterním zpřísnění opatření proti šíření koronaviru. "Doufám, že doma si to lidé aspoň trochu užili. A na chvíli zapomněli na těžké časy, které teď prožíváme," dodal.

Tsitsipas začal skvěle a první set nad Rubljovem získal za pouhých 19 minut. Poté se ale ruský nováček Turnaje mistrů rozehrál. V tie-breaku dvouhodinové bitvy měl mečbol, ale dvojchybou jej promarnil. Řek už šanci nepustil.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 5,7 milionu dolarů):

Dvouhra - skupina Londýn 2000:

Thiem (3-Rak.) - Nadal (2-Šp.) 7:6 (9:7), 7:6 (7:4), Tsitsipas (6-Řec.) - Rubljov (7-Rus.) 6:1, 4:6, 7:6 (8:6).

Čtyřhra - skupina Mikea Bryana:

Koolhof, Mektič (5-Niz./Chorv.) - Ram, Salisbury (2-USA/Brit.) 7:6 (7:5), 6:0, Krawietz, Mies (3-Něm.) - Kubot, Melo (8-Pol./Braz.) 6:2, 7:6 (7:5).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články