Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tenisty čeká v semifinále Davis Cupu bouřlivý Bělehrad

Bělehrad - Čeští tenisté se v zářijovém semifinále Davisova poháru utkají se Srbskem v Bělehradě. Hrát se bude na tvrdém povrchu v areně s kapacitou 18 200 diváků. Dnes o tom podle serveru daviscup.com rozhodla Srbská tenisová federace. Na tvrdém povrchu se český tým představí poprvé po sedmi letech - v září 2003 porazil 4:1 domácí Thajsko. Na "betonech" mají reprezentanti úspěšnou historickou bilanci pěti vítězství a dvou porážek. V poslední době hráli především na antuce, na které nastoupili v předchozích čtyřech zápasech včetně loňského finále v Barceloně.

Srbsko do semifinále postoupilo poprvé v historii a na cestě vyřadilo USA a Chorvatsko. Tým se opírá o druhého hráče světa Novaka Djokoviče, který letos v soutěži neprohrál ani jeden zápas.

Výběr Jaroslava Navrátila se v utkání o postup do finále představí podruhé za sebou. Stejně jako před rokem narazí na balkánského soupeře, když loni vyřadil Chorvatsko. Letos Češi postoupili přes Belgii a Chile, přestože se ve čtvrtfinále s Jihoameričany museli obejít bez dvou nejlepších hráčů Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka.

Český tým se v samostatné historii utká se Srbskem poprvé

S jugoslávskými výběry má tehdejší československá reprezentace v historii Davisova poháru bilanci pěti výher a čtyř porážek. Poslední vzájemný duel se hrál v roce 1991.

Ve druhém semifinále Francie přivítá Argentinu v Palais des Sports de Gerland v Lyonu. Obě semifinále se hrají od 17. do 19. září.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články