Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Tenistům se v Miami daří. Postoupili Veselý i Štěpánek

Miami - Trojice českých tenistů Radek Štěpánek, Jiří Veselý a Barbora Záhlavová-Strýcová postoupila na turnaji v Miami do druhého kola. Pětatřicetiletý Štěpánek porazil za pouhých 59 minut Němce Daniela Brandse 6:3, 6:0, Veselý přehrál Itala Filippa Volandriho 6:4, 7:6. Záhlavová-Strýcová zdolala za hodinu a 43 minut Moniku Niculescuovou z Rumunska 6:3, 6:4.

Radek Štěpánek
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/

Štěpánek vstoupil do druhého vzájemného zápasu s Brandsem výborně a hned v úvodním gamu mu sebral podání. Svůj servis navzdory třem brejkbolům udržel a úvodní sadu získal po 35 minutách druhým úspěšným brejkem. Ve druhé sadě už český daviscupový reprezentant suverénně kraloval a o devět let mladšímu soupeři kanárem oplatil porážku z roku 2011.

Veselý, jenž na předchozím podniku v Indian Wells došel do třetího kola, zvládl i premiéru na podniku Masters v Miami. Dvacetiletý český talent svedl s o dvanáct let starším Volandrim vyrovnanou partii a ve zkrácené hře druhé sady Itala jednoznačně přehrál 7:1.

Jeho dalším soupeřem bude na Floridě Španěl Feliciano López, s nímž se na okruhu ATP dosud neutkal. Štěpánka čeká 13. nasazený Andreas Seppi, jenž měl v úvodním kole stejně jako López volný los. Z pěti předchozích zápasů Štěpánek nad Italem čtyřikrát zvítězil, poslední duel v loňském roce ale vyhrál třicetiletý Seppi.

Záhlavová-Strýcová promarnila ve druhém setu vedení 4:0 a dovolila soupeřce srovnat na 4:4. Poslední dva gamy zápasu, v němž se obě hráčky o každé podání přetahovaly, ale zvládla. Ve druhém kole se utká s třináctou nasazenou Italkou Robertou Vinciovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články