Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Tenistky začaly trénovat ve Španělsku, Pála čeká na výsledky z Cancúnu

Marie Bouzková a Linda Nosková zahájily v Seville přípravu na finálový turnaj o Pohár Billie Jean Kingové, který začne ve Španělsku příští týden. Kapitán Petr Pála také sleduje, jak se bude vyvíjet Turnaj mistryň v Cancúnu, odkud by měly v dalších dnech dorazit Markéta Vondroušová, Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Ve videorozhovoru s novináři si přál, aby situaci ohledně jejich připojení nezkomplikovalo počasí a možné odklady v programu.

Je nám líto, video expirovalo.
Nosková s Bouzkovou zahájily přípravu, Pála sleduje situaci v Cancúnu

"Kdybych věděl, že další tři dorazí plné sil, tak by to bylo v pohodě. Ale uvidíme, kdy se sem dostanou," řekl Pála. "Jsem rád, že jsou tu Linda s Maruškou. Na úterý budou určitě připraveny a uvidíme během následujících dní, jak se to doplní," doplnil kapitán.

Turnaj mistryň si vysloužil kritiku hráček kvůli špatně připravenému kurtu. Další nepříjemností je, že jsou finálové zápasy dvouhry a čtyřhry plánované na 5. listopadu, jen dva dny před startem Poháru Billie Jean Kingové.

Již v minulých dnech se ale v Mexiku odklákaly některé zápasy kvůli dešti. Češky přitom čeká 7. listopadu úvodní utkání se Švýcarskem.

"Špatný kurt je smutný, ale nejhorší je, když jsou dvě takové akce, kde chtějí mít nejlepší hráčky na světě a jednu dají pod širé nebe. Už v hale je to problém s přesunem. Mít to ale venku, to mi už přijde jako ostuda pro WTA. O to víc, že to dají na poslední chvíli před tuhle akci. Myslím, že by se měli nějak zamyslet a dát hlavy dohromady," prohlásil Pála.

Na kolizi akcí WTA a ITF podle něj doplatí nejvíce hráčky, které chtějí reprezentovat. Už dříve se proto odhlásily z finálového turnaje Poháru Billie Jean Kingové Polka Iga Šwiateková nebo Američanky Jessica Pegulaová a Cori Gauffová. Pála připomněl, že nebýt odhlášení zraněné Karolíny Muchové, měl by v tuto chvíli v týmu jen Noskovou.

"Štve mě to. Mohlo se stát, že kdyby jednou zapršelo, všechny by hrály dobře a byla by tam ještě Kája Muchová, tak by vůbec nestihly zahajovací utkání. Byla by tu jen Linda. Přece by po mně nechtěli, kdyby se to tam zdrželo, abych sháněl holky, které jsou na dovolené. Mám hráčku odhlásit z týmu jen proto, že nestihla přijet z jiného tenisového turnaje? Což se může stát. Může dva dny v Cancúnu pršet a ony to třeba nestihnou," přemítal Pála.

Čím později Češky do Sevilly přiletí, tím méně času na přípravu před zápasem se Švýcarskem budou mít. "Jedna věc je něco stihnout a být přítomný na přednášku jako posluchač a pak přijet a hrát zápas o zdraví, prestiž a o tým. Když přijedou v pondělí nebo úterý ráno, tak těžko můžeme čekat zázraky a jestli vůbec nastoupí. To je další věc," řekl Pála.

Představitelé Českého tenisového svazu zaslali dopis na ITF s přáním, aby bylo úvodní utkání se Švýcarskem přesunuto na středu. Odvolávali se právě na start hráček na Turnaji mistryň.

"Odpověď ale byla, že se už začaly prodávat lístky, a tím ta komunikace skončila. Myslím, že tam má být trochu cit a má se počkat. Věděli, že je před tím Turnaj mistryň," dodal Pála.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články