Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Tenistky odjely na Fedcup do Itálie

Praha – Český fedcupový tým se dnes dopoledne vydal dvěma auty na semifinálový zápas do Říma. Kvůli omezení leteckého provozu nad Evropou nemohl tým na Apeninský poloostrov cestovat letadlem, opustil tak Prahu o několik hodin dříve po silnici. Do Itálie odjely tenistky Lucie Šafářová, Petra Kvitová a Lucie Hradecká společně s realizačním týmem. Na místě se k nim připojí ještě deblistka Květa Peschkeová.

"Po cestě bude sranda," těšila se Lucie Hradecká, která na sraz u areálu Sparty v Královské oboře dorazila jako první. Moravské hráčky Šafářová a Kvitová dorazily až později, přivezl je přítel Šafářové tenista Tomáš Berdych. Do Prahy cestoval na kontrolu svého poraněného kotníku.

České hráčky nejedou do Itálie jako favoritky. Domácí hráčky obhajují titul, navíc se jim v poslední době mimořádně daří. Francesca Schiavoneová vyhrála v sobotu turnaj v Barceloně, Flavia Pennettaová o týden dříve v Marbelle a deblistka Roberta Vinciová ovládla na obou akcích soutěže ve čtyřhře. "Bude to velmi těžký zápas, protože Italky antuku přímo milují," shrnula Lucie Šafářová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články