Tenistky ladí formu na semifinále, baží po odvetě za debakl

Ostrava - České tenisové reprezentantky už jsou v Ostravě a ladí formu na víkendový zápas semifinále Fed Cupu proti Itálii. Tým v čele se světovou trojkou Petrou Kvitovou si dnes otestoval rychlý povrch ČEZ Arény, na kterém se bude hrát. O zápas je mezi fanoušky zájem. Prodalo se 6 000 lístků, zbývá jich už jen 500.

Český fedcupový tým
zdroj: ČT24

"Povrch je hodně rychlý, míče rychlé a tvrdé. Bude to určitě vyhovovat více nám než Italkám. Za pár dnů si na to zvykneme a měla by to být naše výhoda," řekla Andrea Hlaváčková, která by měla nastoupit v deblu s Lucií Hradeckou. Čtvrtou členkou týmu kapitána Petra Pály je Lucie Šafářová.

Hlavní postavou českého výběru je Kvitová. Dvaadvacetiletá vítězka Wimbledonu má za sebou dvoutýdenní soustředění v Turecku, na kterém doléčovala zdravotní problémy. "Cítím se dobře, i když jsem ještě trochu unavená. Po únorových trablech jsem ale zdravotně v pořádku a už se zase těším na to předzápasové mražení v zádech. Fed Cup je něco jiného než turnaje, hrajete za tým, za zemi," řekla Kvitová.

Je nám líto, video expirovalo.
Fedcupový tým se začal připravovat na Italky

V dosud posledním utkání s Italkami český celek předloni utrpěl debakl 0:5. "Pořád si to pamatuju dost dobře, dostaly jsme pořádný výprask. Máme jim co vracet a doufám, že odveta se nám povede," řekla Kvitová. Tehdy se hrálo v Římě na antuce, nyní má česká reprezentace výhodu domácí haly, ve které Kvitová za celý loňský rok ztratila jediné utkání. "Doufám, že šňůra by mohla pokračovat. Halu mám ráda," připustila Kvitová.

Italky jsou ve formě

Povrch by Italkám neměl tolik vyhovovat, těší se však znamenité formě. Sara Erraniová o víkendu vyhrála na antukovém turnaji v Barceloně dvouhru i debl, do jehož finále se probojovaly i další tři nominované krajanky Francesca Schiavoneová, Roberta Vinciová a Flavia Pennettaová. "Pozor si musíme dát tak jako tak," uvedl Pála. "Všechny jsou výborné hráčky, žebříček hovoří za vše. Doufám ale, že si to vybraly všechno v Barceloně a nebudou takový úspěch slavit v Ostravě," prohlásil.

Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Podle Kvitové by díky současné herní pohodě mohla být nejnebezpečnější soupeřkou Erraniová, která je z italského kvarteta nejhůře postavená ve světovém žebříčku. "Myslím, že Schiavoneová letos jejich jednička není, výsledky nemá tak dobré. Tipuju, že bude hrát spíše Erraniová, která hrála výborně už v Austrálii. Ta bude nebezpečná," mínila Kvitová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články