Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Tenistky Itálie postoupily přes Rusky do finále Fed Cupu

Castellaneta Marina (Itálie) – Tenistky Itálie se staly prvními finalistkami Fed Cupu. V semifinále na domácí půdě vyhrály nad obhájkyněmi z Ruska 4:1, celkové vítězství si zajistily ve čtvrté dvouhře. Italky se tak mohou těšit na finále 7. a 8. listopadu, v němž opět na domácí půdě přivítají reprezentantky Spojených států. Rozhodující třetí bod pro Italky dnes získala ve městě Castellaneta Marina Francesca Schiavoneová, jež zdolala po třech hodinách sedmnáctiletou Anastasii Pavljučenkovovou 7:6, 4:6 a 6:2.

Tenis
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Blízko k postupu do finále měly vítězky Fed Cupu z roku 2006 už po prvním dnu, kdy vyhrály obě dvouhry a vedly 2:0. V dnešním úvodním duelu sice Světlana Kuzněcovová vykřesala naději jasným vítězstvím 6:0, 6:3 nad Flavií Pennettaovou, Schiavoneová však další drama nepřipustila.

Ruské tenistky, které přijely do Itálie bez světové jedničky Dinary Safinové, trojky Jeleny Dementěvové i šestky Věry Zvonarevové, přišly o šanci vyhrát Fed Cup potřetí za sebou a popáté z posledních šesti let.

Vítězství Italek potvrdila i závěrečná čtyřhra, v níž Erraniová a Vinciová vyhrály nad Pavljučenkovovou a Petrovovou 1:6, 6:3 a 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články