Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tenistky hrají v Prostějově, tým Plíškové vede nad výběrem Kvitové 3:1

Ve druhém dílu charitativního turnaje tenisových družstev Tipsport Elite Trophy v Prostějově vede po prvním dnu výběr vedený třetí hráčkou světa Karolínou Plíškovou nad týmem Petry Kvitové 3:1. Nejdříve Karolína Muchová porazila Barboru Strýcovou 4:6, 6:4, 10:8, poté vyrovnala na 1:1 Jekatěrina Alexandrovová, která porazila Markétu Vondroušovou 4:6, 6:2 a 10:5. Patnáctiletá Linda Fruhvirtová prohrála s o deset let starší Terezou Martincovou 1:6, 6:4 a 3:10 a v závěrečné čtyřhře Kristýna Plíšková s Vondroušovou porazili Alexandrovovou s Plíškovou 4:6, 6:3, 10:8.

Karolína Muchová
zdroj: ČTK autor: Svoboda Jaroslav

Třiadvacetiletá Muchová a o jedenáct let starší Strýcová se na antuce utkaly pod zataženou střechou, protože v Prostějově vytrvale pršelo. Svedly vyrovnaný duel s rozhodujícím super tie-breakem, který v tomto exhibičním formátu nahrazuje třetí sadu. V jeho koncovce byla úspěšnější Muchová, která si esem vypracovala mečbol a následně ho díky dvojchybě zkušenější soupeřky proměnila.

"Byl to těžký zápas s Bárou, dlouhý a jsem ráda, že nakonec byl ten super tie-break, a ne třetí set a že to na konci bylo v můj prospěch," řekla vítězka novinářům. Mohla těžit z rad trenéra Davida Kotyzy, který dříve vedl i Strýcovou. Byla ráda, že se postupně dostávala do rytmu. "Začátek byl trochu pomalejší, hodně chyb. Druhý set už byl lepší a ke konci jsem už tam zahrála i pár winnerů," ocenila Muchová.

Alexandrovová nechala zapomenout na nevydařené zápasy z Prahy a vytáhla se na hráčku elitní světové dvacítky Vondroušovou. První set ztratila, ale od druhé sady agresivní hrou dominovala a jednoznačně ovládla i rozhodující tie-break. Obě tenistky se ještě na kurt vrátily na závěrečnou čtyřhru. Tam byla úspěšnější Vondroušová po boku Kristýny Plíškové.

Je nám líto, video expirovalo.
V Prostějově vede tým Plíškové nad celkem Kvitové

Před tím se srdnatým výkonem ve třetí dvouhře blýskla patnáctiletá juniorka Fruhvirtová, která po hladce ztracené první sadě srovnala krok a vybojovala druhý set. V rozhodující zkrácené hře vládla Martincová. "Nebylo to vůbec jednoduchý, i když první set byl 6:1. Linda se dostala na koně a začala hrát výborně. Hraje skvěle, když jí to sedne, tak vás fakt žene," ocenila Martincová výkon mladičké soupeřky.

Patnáctiletá juniorka Fruhvirtová po hladce ztracené první sadě srovnala krok a vybojovala druhý set, ale v rozhodující zkrácené hře vládla Martincová. "Nebylo to vůbec jednoduché, i když první set byl 6:1. Linda se dostala na koně a začala hrát výborně. Hraje skvěle, když jí to sedne, tak vás fakt žene," ocenila Martincová výkon mladičké soupeřky.

Seriál bude mít ještě další dva díly v Praze. Na Štvanici se bude hrát 11. až 13. července na antuce a 25. až 27. července asi na tvrdém povrchu.

Charitativní turnaj ženských družstev Tipsport Elite Trophy v Prostějově:

Černý tým Karolíny Plíškové - Růžový tým Petry Kvitové 2:1

Muchová - Strýcová 4:6, 6:4, 10:8, Vondroušová - Alexandrovová (Rus.) 6:4, 2:6, 5:10, Martincová - L. Fruhvirtová 6:1, 5:7, 10:3, Kristýna Plíšková, Vondroušová - Strýcová, Alexandrovová 4:6, 6:3, 10:8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články