Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Tenistky Cetkovská i Záhlavová-Strýcová v Birminghamu dohrály

Birmingham - České tenistky Petra Cetkovská a Barbora Záhlavová-Strýcová na turnaji v Birminghamu vypadly už ve druhém kole. Cetkovská nestačila na Urszulu Radwaňskou z Polska. Podlehla jí ve dvou setech 3:6 a 5:7, Záhlavová-Strýcová prohrála 2:6 a 3:6 s šestnáctou nasazenou Melindou Czinkovou z Maďarska. Obě české tenistky rozehrály své zápasy druhého kola už ve středu, kvůli pauze zaviněné deštěm je však dokončily až dnes.

Navzdory vyřazení ve druhém kole je vystoupení v Birminghamu pro čtyřiadvacetiletou Cetkovskou nejlepším výsledkem na okruhu WTA v poslední době. Naposledy totiž přes první kolo přešla v březnu v Indian Wells, poté třikrát prohrála hned svůj úvodní zápas na turnaji. Záhlavové-Strýcové se v prvním kole podařilo naposledy vyhrát v květnu v Estorilu.

Pouze dvě minuty se dnes zdržela na kurtu bývalá světová jednička Maria Šarapovová v dohrávce utkání druhého kola s americkou fedcupovou reprezentantkou Alexou Glatchovou. Ruská tenistka potřebovala k postupu získat pět míčů a příliš práce s tím neměla.

Šarapovová přiznala, že kratší dobu na kurtu asi ještě nestrávila. Vzápětí si poradila také se sedmou nasazenou Italkou Franceskou Schiavoneovou, nad kterou zvítězila za 63 minut hladce 6:1, 6:3. Její čtvrtfinálovou soupeřkou bude Yanina Wickmayerová z Belgie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články