Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Tenistka Zakopalová postoupila z kvalifikace do Wimbledonu

Londýn - Klára Zakopalová jako jediná z českých tenistů postoupila z kvalifikace do hlavní soutěže Wimbledonu, který začne v pondělí. Do wimbledonské kvalifikace přitom nastoupilo celkem deset českých zástupců, šest žen a čtyři muži. O šanci na postup do slavného turnaje na trávě dnes bojovala i Zuzana Ondrášková, ale rozhodující zápas prohrála. Momentálně 123. hráčka světa Zakopalová o své šesté účasti ve Wimbledonu rozhodla výhrou ve 3. kole nad Mervanou Jugičovou-Salkičovou ze Srbska hladce 6:2 a 6:1.

"Očekávala jsem velice těžký zápas, ale hrála jsem od začátku hodně dobře," uvedla pražská rodačka pro oficiální web wimbledonského turnaje po úspěšném vystoupení na travnatých dvorcích v Roehamptonu, kde se kvalifikace tradičně hraje.

Mladá srbská tenistka byla z výkonu české hráčky "nešťastná". "To si dělá legraci! Kdyby dnes hrála bingo, tak vyhraje milion, jaké má štěstí," volala údajně Jugičová-Salkičová po jednom z vítězných míčů Zakopalové. Pravdou je, že při mečbolu dala česká hráčka "prasátko".

Zakopalová při pěti předešlých startech ve Wimbledonu postoupila do druhého kola jen v roce 2004. Tehdy vyřadila Srbku Jelenu Jankovičovou. Nyní čeká na páteční los. "Ráda ve Wimbledonu hraji, ale v hlavní soutěži je hodně dobrých hráček, tak uvidíme," řekla sedmadvacetiletá Zakopalová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články