Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Tenistka Hradecká je podruhé v kariéře v semifinále

Štrasburk (Francie) - Česká tenistka Lucie Hradecká se ve Štrasburku probojovala podruhé v kariéře do semifinále turnaje WTA ve dvouhře. Držitelka pěti deblových titulů porazila Němku Kristinu Barroisovou 6:3, 7:6 a postupem oslavila dnešní 24. narozeniny. Další soupeřkou 84. hráčky světového žebříčku bude devatenáctiletá Japonka Ajumi Moritaová, která je v pořadí WTA o jedenáct míst výše. 

V případě dalšího postupu může Hradecká zopakovat svůj dosud největší úspěch ve dvouhře, kterým je loňská účast ve finále turnaje v Bad Gasteinu. S Barroisovou se utkala počtvrté v kariéře a vyrovnala bilanci jejich vzájemných zápasů na 2:2.

Na turnaji ve Varšavě marně bojovala o postup do semifinále Klára Zakopalová. Se slovenskou favoritkou Danielou Hantuchovou svedla třísetovou bitvu, v níž kapitulovala za více než dvě a čtvrt hodiny. S rodačkou z Popradu, která je v žebříčku o 80 míst před ní, prohrála Zakopalová i třetí vzájemný zápas v kariéře.

Šarapovová se představí i na Roland Garros

V polské metropoli dohrála ve čtvrtfinále i bývalá světová jednička Maria Šarapovová, která se představila ve dvouhře po dlouhé pauze zaviněné zraněním ramena. Nad její síly byla osmá nasazená Ukrajinka Aljona Bondarenková, která ruskou hvězdu smetla dvakrát 6:2. 

Další start po desetiměsíční přestávce čeká Šarapovovou na Roland Garros. "Tohle byla dobrá příprava. Nic od sebe nečekám. V téhle fázi kariéry žádná očekávání mít nemůžu," prohlásila trojnásobná grandslamová šampionka, které titul z Paříže jako jediný chybí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články