Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Tenistka Benešová veze z Fezu titul z dvouhry i debla

Fez (Maroko) - Turnaj v marockém Fezu ovládla česká tenistka Iveta Benešová. Ve dvouhře získala svůj druhý titul na okruhu WTA a poté ve finále debla porazila spolu se Španělkou Anabel Medinaovou Garriguesovou krajanky Lucii Hradeckou a Renatu Voráčovou. Benešová nejprve přehrála osmnáctiletou Rumunku Simonu Halepovou 6:4 a 6:2 za hodinu a 22 minut. Finále čtyřhry pak zvládla se španělskou kolegyní skoro o půl hodiny rychleji a po výhře 6:3, 6:1 se radovala z třetího letošního a celkově osmého deblového titulu v kariéře.

Finále dvouhry zvládla Benešová bravurně. Hrála důrazněji i pestřeji a předloňskou vítězku juniorky na Roland Garros Halepovou tlačila do defenzivy. V prvním setu už vedla Benešová 5:2, ale set získala až o tři hry později.

I v druhé sadě začala Benešová lépe a rychle vedla 4:1. Halepová se snažila bránit hluboko za základní čarou a Benešová občas úspěšně zkracovala hru za síť a bodovala i z obouručného bekhendu. Sice si prohrála podání na 4:2, ale pak už soupeřce nic nepovolila.

Benešová vrátila Halepové letošní porážku z Marbelly, kde se 144. hráčkou světa prohrála nečekaně hladce již v prvním kole.

Benešová si polepší v žebříčku

První turnajový vavřín získala Benešová již před šesti lety, kdy se radovala z výhry v Acapulku. Triumfem ve Fezu si vylepšila svoji zápornou finálovou bilanci. V boji o titul totiž mostecká rodačka prohrála už šestkrát, naposledy loni, kdy nestačila v českém duelu v Hobartu na kamarádku Petru Kvitovu.

Díky výhře v Fezu si Benešová polepší v žebříčku dvouhry WTA až o dvanáct míst. Z 67. by se mohla posunout na 55. místo světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články