Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Tenistka Benešová je 25. v žebříčku, nejvýš v kariéře

New York - Česká tenistka Iveta Benešová se díky účasti ve čtvrtfinále turnaje v Miami dostala na 25. místo světového žebříčku, což je její nejlepší postavení v kariéře. Těsné vedení uhájila díky postupu do finále na Floridě Američanka Serena Williamsová, její běloruská přemožitelka ze souboje o titul Viktoria Azarenková je už osmá na světě.

Tři týdny před fedcupovým semifinále proti USA v Brně je šestadvacetiletá Benešová jasnou českou jedničkou. Dalším pravděpodobným členkám kádru Petře Kvitové a Lucii Šafářové patří místa v páté desítce pořadí. 

Po obnovené spolupráci s trenérem Alešem Kodatem stoupá na žebříčku Nicole Vaidišová. Po postupu do třetího kola v Miami se posunula o 13 míst na 58. příčku. 

Američané mají své nejlepší tenistky Serenu a Venus Williamsovy v první desítce, slavné sestry však v Brně s největší pravděpodobností hrát nebudou. Týmovou jedničkou by mohla být aktuálně 39. hráčka světa Bethanie Matteková-Sandsová.

Českou jedničkou zůstává Štěpánek

V mužském žebříčku se po turnaji v Miami nic nezměnilo na prvních čtyřech místech, nicméně Brit Andy Murray díky vítězství v Miami výrazně snížil svůj odstup na třetího Srba Novaka Djokoviče, jehož porazil ve finále. 

Českou tenisovou jedničkou zůstal devatenáctý Radek Štěpánek, Tomáš Berdych klesl na 25. pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články