Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Tenisté si pochvalují v Ženevě povrch i prostředí

Ženeva - První trénink mají za sebou čeští tenisté v Ženevě, kde je od pátku do neděle čeká zápas prvního kola Davisova poháru proti domácímu Švýcarsku. Středně rychlý povrch si nejdříve vyzkoušel benjamínek týmu Jiří Veselý a stejně jako kapitán Jaroslav Navrátil si jeho vlastnosti a prostředí haly pochvaloval.

Lukáš Rosol
zdroj: AP

"Hala je nádherná. Kurt je středně rychlý, spíš pomalejší, a skáče to nahoru. Máme vynikající podmínky a doufám, že se dobře připravíme," uvedl Navrátil. "Myslím, že nám kurt bude sedět a že to kluci zvládnou," dodal v hale Palexpo u letiště Veselý.

Dopolední trénink v Ženevě vedle Veselého absolvovali ještě Lukáš Rosol a Ivo Minář, náhradník za zraněného Radka Štěpánka, kterého čeká operace. Jednička držitelů 'salátové mísy' Tomáš Berdych se k týmu připojí odpoledne.

Už druhý den trénovali v hale s kapacitou 4 700 míst i domácí Švýcaři, kteří se musejí obejít bez světové dvojky Rogera Federera. Se Štěpánkem měli být Češi jasnými favority, ale při jeho neúčasti se poměr sil změnil. "Šance jsou padesát na padesát, možná si myslím, že jsme pořád mírným favoritem," řekl Navrátil.

Kdo v pátek proti Wawrinkovi? Rosol, Minář, nebo Veselý?

Při neúčasti Štěpánka je dvojkou Rosol, 73. hráč světa, který se po třech zápasech za rozhodnutého stavu dočká ostrého daviscupového utkání. "Pokud dostanu šanci, nechám na kurtu všechno. Věřím, že se připravím a odehraju dobré zápasy a přispěju bodem, protože to je potřeba," řekl Rosol.

"Doufám, že tu šanci využije," řekl Navrátil, ale naznačil, že by Rosol, kterého minulý týden trápila viróza, v pátek hrát nemusel. "Síly se dají rozprostřít. Může hrát on, ale je možná i alternativa, že v pátek proti Wawrinkovi nastoupí Veselý nebo Minář," nastínil kapitán.

Je pravděpodobné, že Rosol nastoupí do čtyřhry po Berdychově boku. Rosol loni vyhrál deblový titul v Dauhá a čtyřhra mu není cizí. "Debla hraju, jen nemám stálého partnera. Věřím, že s Tomášem, když budeme hrát, že to dopadne dobře, že můžeme hrát dobře. Budeme se opírat o servis a hrát to svoje," řekl.

Berdycha potrápilo letadlo

Šestý hráč světa a čtvrtfinalista z Melbourne Berdych odletěl z Austrálie nadvakrát. Poprvé se letadlo, ve kterém seděl, muselo kvůli technické závadě vrátit. "To nebylo nic příjemného a hlavně to zabralo hodně času," řekl Berdych v neděli.

Jako každý rok si zvyká na vysoký teplotní rozdíl. V Melbourne dosahovaly teploty 40 stupňů Celsia, zatímco v Evropě mrzne. "Za oknem poletuje sníh, až se mi to nechce věřit. To je největší skok, který v roce zažijeme, ale už jsem to párkrát absolvoval. Důležité je zůstat v teple a dávat na sebe pozor, aby člověk zůstal fit," řekl Berdych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články