Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Tenisté se připravují na Španěly v prachu a hluku

Barcelona - Servis, return a první hry měli čeští tenisté na programu v dnešní přípravě na víkendové finále Davisova poháru proti Španělsku. V Barceloně už jsou třetí den a na antuce v paláci Sant Jordi trénují v prachu a hluku, který způsobují dělníci. Zranění španělští tenisté z Turnaje mistrů se před finále Davisova poháru rychle uzdravují. V plném nasazení dnes v Barceloně trénoval druhý hráč světa Rafael Nadal a poprvé se na antuce objevil také Fernando Verdasco, o jehož účasti se nejvíce mluvilo, ale s hodinovou hrou byl spokojený. 

"V hale je zatím bordel, prach, plno dělníků a jen sedmnáct stupňů, což taky není ideální, ale je to pro všechny stejný," řekl kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil. Zatímco minulý týden měli tenisté takzvanou "hrubou" přípravu, v Barceloně už je trénink zaměřený více na kvalitu. "Kluci musí hodně podávat, returnovat a začnou hrát přípravné gamy a sety," řekl kapitán.

S nedělním příletem české jedničky a světové dvanáctky Štěpánka se ještě zvýšila pohoda daviscupové reprezentace. "S Radkem aby nebyla legrace..., vtípky už proběhly," přitakal Navrátil. Kapitán nemá dojem, že by jeho svěřenci byli nervóznější než v předešlých letošních zápasech jen proto, že je čeká finále.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Pavlem Čapkem

Tomáše Berdycha měl kapitán v tréninku pod dohledem v Prostějově, Štěpánka, který se připravoval na Floridě s Petrem Kordou, viděl od turnaje v Paříži až nyní v katalánské metropoli. "Radek vypadá velice dobře. Je připravený, nadržený a má velkou chuť. Tréninky jsou z jeho strany perfektní a zdá se mi v dobré formě," řekl kapitán.

Tenisté už také ukázali avizované artefakty v národních barvách. Berdych zařídil speciální boty, každý na nich má přezdívku a českou vlajku. "Objednával jsem je hned druhý den po vítězství nad Chorvaty. Mám z nich velkou radost. Doufám, že přinesou štěstí," řekl hráč. Štěpánkova hranatá raketa je opět vyvedena v červeno-modro-bílé barvě. Karvinský rodák oslavil minulý pátek jednatřicáté narozeniny a na dnešek pozval celý tým na dodatečnou oslavu.

Verdasco si vpodvečer zatrénoval

Ač odpoledne ještě vše nasvědčovalo, že místo Verdaska nastoupí v pátek na kurty Ferrero, vpodvečer už to vypadalo jinak. Verdasco léčil zraněný přitahovač nohy v Madridu po čtvrtečním posledním utkání ve skupině na londýnském Turnaji mistrů. V podvečerním čase se devátý hráč světa Verdasco na kurtu objevil. Vydržel hrát hodinu a seanci končil pozitivně naladěn. "Uplynuly tři dny od zranění a jsem na tom mnohem lépe. Každý den mám v místě zranění lepší a lepší pohyblivost a doufám, že se stihnu uzdravit, abych byl připraven," řekl hráč španělským novinářům.

Kapitán domácích Albert Costa měl před příchodem Verdaska v tréninku k dispozici Nadala, Davida Ferrera, Feliciana Lópeza a Juana Carlose Ferrera. O tom, zda zůstane Verdasco v nominaci, se rozhodne po konzultaci s lékaři ve středu.

Jaroslav Navrátil:

0"Verdaska jsem ještě neviděl. Jelikož je pondělí a v pátek by měl hrát, tak to vypadá, že vůbec nenastoupí. Myslím, že tam dají Juana Carlose (Ferrera)."

Naopak bez problémů vypadá Nadal. Španělská jednička trénovala bez problému dvě hodiny s Davidem Ferrerem. Nadal měl obvázaný levý kotník, na jeho hru dohlížel lékařský tým v čele s Angelem Ruizem Cotorrem a zdálo se, že nemá žádné problémy se zády. "Šel do toho úplně naplno. Že by se šetřil, to ne," všiml si Navrátil, který Nadala chvilku sledoval. "Nadal je na antuce, na svém povrchu. Už v tréninku je vidět, jak si víc věří," dodal kapitán.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články