Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Tenisté se dozvěděli los pro US Open. Na Rosola čeká Murray

New York - Karolína Plíšková vstoupí do grandslamového US Open zápasem s 246. hráčkou světového žebříčku Sofií Keninovou. Petře Kvitové přisoudil los Lotyšku Jelenu Ostapenkovou, s níž letos dvakrát prohrála. Nejtěžšího soupeře má Lukáš Rosol, jehož čeká olympijský vítěz Andy Murray.

Turnajová desítka Plíšková se utká s neznámou soupeřkou, neboť sedmnáctiletá moskevská rodačka Keninová hraje převážně turnaje kategorie ITF. Do hlavní soutěže US Open se dostala na divokou kartu. To nasazená čtrnáctka Kvitová svou soupeřku pro závěrečný grandslam sezony dobře zná. S devatenáctiletou Ostapenkovou hrála letos na tvrdém povrchu v Dauhá a na trávě v Birminghamu a oba zápasy ve třech setech prohrála.

Třetí nasazená Češka Barbora Strýcová bude hrát v prvním kole s Rumunkou Monicou Niculescuovou. Denise Allertové los určil bývalou světovou jedničku a turnajové číslo 29 Anu Ivanovičovou ze Srbska, Lucii Šafářové naturalizovanou Australanku Darju Gavrilovovou a Kateřině Siniakové bývalou wimbledonskou finalistku Eugenii Bouchardovou z Kanady.

Je nám líto, video expirovalo.
Rosolovi los US Open přisoudil Murrayho

Čeští muži při neúčasti Tomáše Berdycha jsou zatím v hlavní soutěži pouze ve dvou. Rosol bude hrát s britským spolufavoritem Murraym, s nímž dosavadní dva zápasy prohrál, ale v duelu na dva vítězné sety pokaždé získal sadu. Jiří Veselý dostane soupeře z kvalifikace, jímž může být například Jan Šátral nebo daviscupový kolega Radek Štěpánek.

Šestadvacetiletý Šátral poprvé v kariéře postoupil do hlavní soutěže grandslamového turnaje, sedmatřicetiletý Štěpánek uspěl v kvalifikaci stejně jako v Austrálii a Paříži. Do Wimbledonu se dostal na divokou kartu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články