Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tenisté prohráli ve finále SP družstev se Srbskem

Düsseldorf (Německo) – Téměř už tradiční soupeře v týmových tenisových kláních – Česko a Srbsko – znovu svedlo k vzájemné bitvě tentokrát finále Světového poháru družstev. Čeští tenisté ani na pátý pokus neuspěli. V německém Düsseldorfu dnes prohrál svůj zápas dvouhry s Jankem Tipsarevičem Tomáš Berdych 5:7, 6:7, druhý bod získal pro soupeře Viktor Troicki v duelu s Radkem Štěpánkem. Za již rozhodnutého stavu vyhráli Srbové i závěrečnou čtyřhru. Tradiční turnaj přitom ve shodném složení vyhráli už podruhé. Naposledy triumfovali před třemi lety, kdy proti domácímu Německu rozhodující body vybojovali také ve dvouhrách Troicki s Tipsarevičem.

Tomáš Berdych
zdroj: AP autor: Frank Augstein

Při dubnovém střetnutí českého týmu se Srby rozhodl Tomáš Berdych v zápase s Tipsarevičem o postupu do semifinále Davisova poháru. Dnes se mu však v duelu světové sedmičky s osmičkou nepodařilo tým nasměrovat za prvním triumfem v SP od rozdělení Československa.

V závěru prvního setu ztratila česká jednička podání a soupeř výhru 7:5 potvrdil. V tie-breaku druhé sady přestál Berdych v prosluněném Düsseldorfu soupeřovy mečboly za stavu 4:6 a 5:6, dalšímu při skóre 8:9 však už neodolal.

 

Štěpánek rozehrál svůj zápas s Troickým dobře a v prvním setu zvítězil 6:2. V dalších dvou však již ani jednou nezískal podání soupeře a po dvou hodinách a osmi minutách prohrál 4:6 a 3:6.

Do finále Světového poháru postoupili Češi poprvé od roku 2007, kdy navzdory úvodnímu Berdychovu vítězství nakonec v boji o prvenství podlehli 1:2 Argentině. Celkově dnes hraje samostatný český tým finále SP už popáté, dosud ani jednou nevyhrál.

Je přitom možné, že Srbové se stanou historicky posledními vítězi Světového poháru družstev. Kvůli končící smlouvě a nezájmu hlavního sponzora totiž turnaji hrozí po 35 letech zánik. "Jasno o další budoucnosti Světového poháru by mělo být do dvou měsíců," řekl ředitel Dietloff von Arnim. O převzetí pořadatelství už projevila zájem španělská města Valencie a Bilbao.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články