Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Tenisté prohráli v Hopmanově poháru s Ukrajinou, Williamsová vzdala

Perth (Austrálie) - Čeští tenisté prohráli v Hopmanově poháru s Ukrajinou 1:2 a vzdálil se jim ze skupiny A postup do finále. Karolína Plíšková v Perthu podlehla Elině Svitolinové 5:7, 2:6 a Jiří Veselý nestačil na Alexandra Dolgopolova, který zvítězil 5:7 a 6:7. Výsledek jen upravili ve smíšené čtyřhře. Ve čtvrtek budou hrát Plíšková s Veselým proti dvojici z USA, zda v ní bude i zraněná Serena Williamsová, není jasné.

Světová jedenáctka Plíšková ztratila v duelu se Svitolinovou pětkrát servis a nemohla se dostat do rytmu. Proti výborně bránící 19. hráčce žebříčku WTA dělala hodně nevynucených chyb a s Ukrajinkou poprvé v kariéře prohrála. "Nejsem nadšená, jak jsem hrála. Doufám, že to příště bude lepší," řekla Plíšková na kurtu.

Veselému se ve druhé dvouhře vyrovnat nepodařilo. S Dolgopolovem sehrál vyrovnanou bitvu, ale Ukrajinci nedokázal ani jednou prorazit servis. Sám o podání přišel v závěru první sady a druhou ztratil v tie-breaku, který prohrál 3:7.

Ve smíšené čtyřhře se Plíškové s Veselým dařilo a za podpory dobrého servisu a volejů na dvorci dominovali. "Aspoň mix jsme po nepodařených dvouhrách vyhráli," řekla Plíšková a vtipkovala, že si s Veselým zahrají smíšenou čtyřhru i na grandslamovém Australian Open. "Já bych ho brala," smála se.

Češi se na závěr skupiny střetnou ve čtvrtek s Američany a šanci na postup jim dá jen výhra a případné klopýtnutí dosud neporažené Ukrajiny s australskou dvojicí. "Doufáme, že ještě máme šanci. Vše je otevřené," řekl Veselý.

Williamsová v pondělí v Perthu ohlásila, že má zánět v koleně, a v souboji s Ukrajinou ji nahradila Vicky Duvalová. Dnes nejlepší tenistka posledních let odehrála proti domácí Jarmile Wolfeové 15 gamů, než za stavu 5:7 a 1:2 vzdala. Otázku své účasti ve čtvrtečním duelu s Čechy nechala otevřenou.

"Odeznívá to hodně pomalu. Potřebuju čas, den volna nebo dva můžou udělat velký rozdíl," řekla majitelka 21 grandslamových titulů ve dvouhře. "S rozhodnutím nespěchám, nejdřív uvidím, jak se budu cítit zítra," dodala Williamsová, jež má za dva týdny začít obhajobu trofeje na Australian Open a Hopman Cup už dvakrát vyhrála.

Vítězství domácího týmu s názvem Gold proti Američanům vzápětí pojistil Lleyton Hewitt, jenž zdolal Jacka Socka 2:0 na sety.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články