Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Tenisté odletěli do Rumunska. Chtějí udržet Světovou skupinu

Praha - V plné síle, i když s nejistotou, zda Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka pustí do hry zraněná ramena, odletěli tenisté do Rumunska udržet příslušnost mezi daviscupovou elitou. Do Bukurešti, kde se bude hrát na antuce od 16. do 18. září, zamířil i novic v týmu Lukáš Rosol a deblista Lukáš Dlouhý. Pátý člen výběru kapitána Jaroslava Navrátila Jan Hájek se k týmu připojí na místě.

Tomáš Berdych a Radek Štěpánek
zdroj: ČTK autor: Zbyněk Stanislav

"Jsem u rád, že po těch trablích odlétáme všichni společně. Věřím, že kluci budou na zápas připraveni a dopadne to dobře. Je to důležité utkání, po dlouhých úspěšných letech hrajeme baráž a uděláme maximum pro záchranu," řekl Navrátil, který předloni dovedl tenisty po 29 letech do finále Davisova poháru a loni do semifinále.

Všechno je pozitivní, ale je tu otazník

Až po trénincích bude jasné, zda budou moci devátý hráč světa Berdych a Štěpánek hrát. Oba vzdali kvůli zraněním ramena zápasy na US Open a v péči je poslední týden měl uznávaný fyzioterapeut Pavel Kolář. Berdych od New Yorku ještě nehrál a Štěpánek si zkoušel hru na kurtu dvakrát, ale jen v omezené formě.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenisté odletěli do Rumunska

"Je to na dobré cestě. Všechno je pozitivní, ale je otazník, co bude až vlezu na kurt a začnu hrát. Věřím, že to bude dobrý a nebude v ničem limitovat, ale abych vydržel dlouhý zápas, tak musím být stoprocentně fit a připravený," řekl Berdych a plánoval trénink co nejdříve. "První dva dny budou volnější, abych věděl, co se děje. A v úterý nebo ve středu bych to chtěl zkusit naplno, abych se mohl rozhodnout," dodal.

Štěpánek už zkoušel hrát na Spartě, ale měl zakázanou polovinu úderů. Musel držet ruku nízko, aby rameno nezatěžoval. "Bylo to oťukávání, aby ruka nezapomněla, co má dělat. V průběhu týdne uvidíme, jak to bude vypadat," řekl dvaatřicetiletý tenista, který už kvůli nemoci chyběl letos v duelu proti Kazachstánu, který tým prohrál.

Kapitán bude mít zamotanou hlavu

Navrátil doufal, že alespoň jeden z dvojice Berdych - Štěpánek bude schopen nastoupit. "To by bylo fantastický," řekl. I proto povolal jako pátého do týmu Dlouhého, kterého by mohl využít ve čtyřhře. Kapitán tak bude mít zamotanou hlavu z možných variant složení dvouher i sobotní čtyřhry. "No to asi dost," přikývl Navrátil.

Ostrou daviscupovou premiéru může prožít Rosol, který se vyhoupl na 65. místo světa, ale i ten měl v posledních týdnech zdravotní problémy. Na US Open hrál s křečemi v žaludku a pak léčil zánět krku. "Už jsem tři dny v pořádku a věřím, že když kluci nebudou připraveni, že můžu hrát a pomoci," řekl Rosol odhodlaně.

Upřímnou soustrast pozůstalým zesnulých hokejistů

Na letišti se tenisté objevili v dresech hokejového národního týmu. Vyjadřovali tak upřímnou soustrast pozůstalým tragicky zesnulých hokejistů Jana Marka, Karla Rachůnka a Josefa Vašíčka. "Alespoň takhle na dálku chceme dát najevo, že na ně myslíme. Vzdáváme klukům hold a rodinám popřejeme upřímnou soustrast. Prožívají těžké období," řekl Štěpánek, který letos fandil hokejistům na MS v Bratislavě.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články