Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tenisté nastoupí v semifinále ve Francii i s Berdychem

Praha - Tenista Tomáš Berdych povede české obhájce titulu v semifinále Davisova poháru ve Francii, které se uskuteční v září na antuce v areálu Roland Garros. Šestý hráč světa se na návratu do týmu dohodl s Miroslavem Černoškem, majitelem České sportovní. "S Tomášem jsem domluvený. Bude hrát, těší se na to. Je dokonce přesvědčen, že ta naděje (na postup) je silná," řekl Černošek.

Tomáš Berdych v Davis Cupu
zdroj: ISIFA

Po letošní výhře v 1. kole nad Nizozemskem se Berdych rozhodl soustředit na sebe a vynechal čtvrtfinále v Japonsku. Zápas v Tokiu vítězně zvládli Radek Štěpánek a Lukáš Rosol a nevědělo se, zda Berdych pojede na semifinále do Francie. Černošek se s Berdychem dohodl na večeři v Monaku. "Šlo to jako po másle. Cítil jsem, že spíš chce hrát. Nebylo to vůbec lámání. Bylo to, že to je pro něho motivace," řekl.

"Pro kapitána je to super zpráva, protože utkání ve Francii je nesmírně důležité a hrát bez prvního hráče by bylo strašně těžké. Tím, že se vrací, si myslím, že naše šance tam uspět budou daleko větší. Je to úspěšný hráč v Davis Cupu a šestý na světě, pro mě to je vynikající zpráva," řekl kapitán Jaroslav Navrátil.

Je nám líto, video expirovalo.
Berdych bude hrát semifinále Davisova poháru

Berdych má společně se Štěpánkem lví podíl na úspěšném tažení tenistů v Davis Cupu. Pod Navrátilem hráli finále v roce 2009, v roce 2012 získali pro Česko "salátovou mísu" poprvé po 32 letech a loni dokázali triumf zopakovat.

Motivací k účasti Berdycha ve Francii je šance vybojovat jedinečný daviscupový hattrick. V případě výhry ve Francii by mohlo dojít na pražské finále proti Švýcarsku v sestavě s Rogerem Federerem a Stanislasem Wawrinkou. Výhrou nad stejnou dvojící v baráži v roce 2007 odstartovalo současné úspěšné období tenistů v soutěži.

Osmadvacetiletý Berdych od své premiéry v Davis Cupu v roce 2003 vynechal jen tři zápasy. Ve dvouhrách má bilanci 28:13 a ve čtyřhře 20:1. Se Štěpánkem jsou nejlepším českým deblovým párem díky 15 výhrám a jediné porážce.

Francouzi vybrali za dějiště utkání kurt Philippa Chatrier pro téměř patnáct tisíc lidí. Češi mají podle pravidel ITF nárok na deset procent lístků z celkové kapacity. "Vstupenky nejsou úplně levné, první kategorie stojí 240 eur na tři dny a druhá 160 eur," řekl Vladimír Šafařík, ředitel České sportovní, po návštěvě Paříže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články