Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Tenisté Hernych, Šafářová a Vaidišová jsou v Miami ve druhém kole

Miami (USA) - Čeští tenisté Jan Hernych, Lucie Šafářová a Nicole Vadišová vstoupili vítězstvím do turnaje v Miami. Zatímco 63. hráč světového žebříčku a Vaidišová prošli do druhého kola bez větších potíží, Šafářová musela ve druhém setu utkání s Britkou Anne Keothavongovou smazat ztrátu dvou gamů.

Devatenáctiletá Vaidišová pokračuje v dobrých výkonech z poslední doby. S Rakušankou Patricií Mayrovou měla potíže jen krátce v úvodním setu, kdy o tři roky starší soupeřce dovolila snížit ze stavu 2:5 na 4:5. Pak ale sebrala 79. hráčce světa servis a dotáhla sadu k vítězství. 

Ve druhém kole Vaidišová narazí na 28. nasazenou tenistku Aljonu Bondarenkovou, kterou ve dvou dosavadních zápasech v kariéře dokázala porazit. Naposledy se jí to povedlo před necelými dvěma týdny v Indian Wells. 

Devětadvacetiletý Hernych zdolal 148. tenistu světa Brendana Evanse po setech 6:4 a 6:3 za hodinu a patnáct minut. Český daviscupový reprezentant tak nenavázal na vystoupení z předchozího turnaje v Indian Wells, kde vypadl v prvním kole s bývalou světovou jedničkou Australanem Lleytonem Hewittem.

Hernych se utká s Robredem, Šafářová narazí na Schnyderovou

Dalším Hernychovým soupeřem bude na turnaji série Masters patnáctý nasazený Tommy Robredo. Rodák z Prahy si se španělským tenistou zopakuje pět let starý zápas, který je jejich jediným vzájemným duelem. Šestnáctý hráč světa tehdy vyhrál ve třech setech. 

Šafářová bez problémů vyhrála první set 6:4, v úvodu druhého se jí však přestalo dařit a Keothavongová se dostala do vedení 5:3. Dvaadvacetileté Češce se ale podařilo vyrovnat a při soupeřčině podání rozhodla o vítězství 7:5. Ve druhém kole se Šafářová utká s patnáctou nasazenou Švýcarkou Patty Schnyderovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články