Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Tenisté budou hrát ve finále o mečbol ve čtyřhře

Praha - Zápasem ve čtyřhře pokračuje finále Davisova poháru mezi českými a španělskými tenisty. Za nerozhodného stavu 1:1 po úvodních dvouhrách by do debla měli nastoupit Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem proti vítězům Turnaje mistrů Marcelu Granollersovi a Marku Lópezovi. Utkání sledujte od 13:30 v přímém přenosu na ČT sport a našem webu.

Kapitán tenistů Jaroslav Navrátil věří, že čtyřhra nakloní misky vah ve finále Davisova poháru na českou stranu. "Sobota je pro nás strašně důležitá. Doufám, že dostaneme Španěly pod tlak, a co se bude dít v neděli, to je nahoře...," řekl Navrátil. "Směrem ke čtyřhře jsem opravdu optimistou, o deblovém bodu jsme přesvědčeni, že ho zvládneme," řekl.

Berdych se Štěpánkem ve čtyřhře v Davis Cupu vyhráli šest zápasů za sebou. Jedinou porážku v dosavadních dvanácti společných deblových duelech utrpěli před třemi lety ve finále se Španělskem v Barceloně. "Jsou jedním z nejlepších párů světa," řekl Navrátil a byl přesvědčený, že po dvouhrách budou oba připraveni na čtyřhru. "Radek není unavený vůbec, Tomáše to sice stálo pár sil, ale když se vyhraje, tak se kluci dají dohromady," byl si jist kapitán.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Jiřím Kalembou před finálovou čtyřhrou

Český tým v pátek ztratil první dvouhru poté, co Štěpánek podlehl pátému hráči světa Davidu Ferrerovi hladce ve třech setech. "Ferrer předvedl fantastický tenis, jak by jako pátý hráč světa měl," ocenil Navrátil. Byl přesvědčený, že bylo správné nechat hrát Štěpánka a nebylo nutné poslat na kurt náhradníka Lukáše Rosola. "Jestli čtyřhra má být klíčem, tak se singlista musí dostat do úderů, a od toho to bylo. Myslím, že to splnilo účel a já si za tím stojím," řekl.

O vyrovnání se postaral Berdych, který si v pětisetové bitvě poradil s Nicolásem Almagrem. "Byl to neuvěřitelný zápas, Nicolás hrál skvěle. Tomáš ušetřil trochu energie pro poslední set a dokázal vyrovnaný zápas zvrátit na vlastní stranu. Publikum mu určitě hodně pomohlo," řekl Navrátil. "Almagro nebyl o moc horší než Tomáš a ten vyhrál ne díky fyzičce, ale díky silné hlavě," konstatoval Navrátil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články