Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Tenisté budou hrát Davis Cup s Belgií na antuce v Bree

Praha - Čeští tenisté sehrají zápas prvního kola Světové skupiny Davisova poháru s Belgií na antuce ve městě Bree, kde žije bývalá světová jednička Kim Clijstersová. Utkání, které se uskuteční od 5. do 7. března, bude hostit hala pro 3 500 diváků. "Jsem rád, že po dlouhých odkladech konečně víme, kde a na čem budeme hrát," uvedl kapitán Jaroslav Navrátil. Antuku předpovídal již při zářijovém losu. "Takže nás to nijak nezaskočilo. Spíše je překvapením menší město s malou halou, a tak nečekáme žádnou bouřlivou atmosféru," doplnil Navrátil.

Češi budou v Belgii favoritem

Do Bree by mohlo přijet povzbudit tenisty poměrně hodně českých fanoušků a vytvořit jim skvělou atmosféru jako při semifinále v Poreči proti Chorvatsku. Město leží asi 830 kilometrů od Prahy a cesta by měla trvat kolem devíti hodin. 

Čeští tenisté vstoupí do zápasu po loňské finálové účasti v roli favorita. S Belgií se svěřenci Jaroslava Navrátila střetli naposledy v únoru 2008 v Ostravě, kde v prvním kole zvítězili 3:2. O svém postupu rozhodli již po čtyřhře díky výhrám Radka Štěpánka a Tomáše Berdycha ve dvouhrách a po pětisetové bitvě v deblu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články