Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tenisté Berdych i Štěpánek v Montrealu dohráli

Montreal - Čeští tenisté Tomáš Berdych i Radek Štěpánek vypadli na turnaji série Masters v kanadském Montrealu hned v prvním kole. Sedmnáctý nasazený Berdych v deštěm přerušeném duelu s Philippem Kohlschreiberem z Německa prohrál 6:7, 7:6 a 4:6 skoro po tříhodinovém boji, Štěpánka při jeho návratu na kurty od čtvrtfinále Davisova poháru porazil Andrej Golubjov z Kazachstánu 3:6, 4:6.

Třiadvacetiletý Berdych prohrál s Kohlschreiberem poprvé v kariéře. Všech pět předchozích duelů totiž český tenista vyhrál. Berdych nevyužil v prvním ani ve druhém setu výhodu získaného podání soupeře. První tie-break ztratil poměrem 5:7, ale ve druhém odvrátil čtyři mečboly a získal ho 11:9. Na začátku rozhodující sady byl zápas za stavu 1:1 na gamy na hodinu a půl kvůli dešti přerušen. V dohrávce přišel jen český tenista o servis, a tím i o zápas.

Štěpánek od červencového Davisova poháru, ve kterém pomohl týmu k postupu přes Argentinu do semifinále, léčil zraněné koleno. Vynechal dva turnaje, ale v Montrealu vypadl v 1. kole jako loni.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články