Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Tenista Štěpánek přerušil kariéru. Trpí únavovým syndromem

Praha - Nejlepší český tenista současnosti Radek Štěpánek trpí únavovým syndromem a minimálně na dva měsíce přerušil kariéru. Osmnáctý hráč světa se bude léčit ve Spojených státech. Jisté je, že Štěpánek nestihne začátek antukové sezony. V polovině května vynechá Světový pohár družstev v Düsseldorfu, kde měl hrát s Tomášem Berdychem. Otazník visí i nad jeho startem na grandslamovém Roland Garros, které začíná v Paříži 23. května. Informoval o tom mluvčí českého daviscupového týmu Karel Tejkal.

"Už na Davis Cupu v Belgii jsem cítil, že to není ono. V Americe se mé problémy prohlubovaly, tak jsem podstoupil sérii vyšetření a výsledky krevních testů potvrdily únavový syndrom," citoval Štěpánka Tejkal s tím, že hlas nejlepšího českého hráče zněl velmi smutně. Nyní čeká jednatřicetiletého tenistu minimálně dvouměsíční přestávka. "Budu jen odpočívat, pak se uvidí, co bude dál," řekl Štěpánek.

Pokud se jeho zdravotní stav nezlepší, mohl by chybět v sestavě kapitána Jaroslava Navrátila v červencovém čtvrtfinále Davisova poháru v Chile. "Davis Cup je naštěstí daleko. Věřím, že všechno bude v pořádku," uvedl Štěpánek. Na něm a Berdychovi závisí výsledky týmu, který loni po 29 letech postoupil do finále.

Zdravotních trablé tenisty Radka Štěpánka

31. srpna 2003 - Zranění zad při cvičení přinutilo Štěpánka skrečovat zápas třetího kola US Open proti Lleytonu Hewittovi.

22. srpna 2006 - Zablokovaná krční páteř a vyhřezlá ploténka při tréninku v Torontu připravila Štěpánka o závěr sezony, nezúčastnil se tak mimo jiné US Open a baráže Davisova poháru proti Nizozemsku, na žebříčku ATP přišel o osmé místo.

17. června 2006 - Ve vítězném zápase s Johnem Isnerem na turnaji v Nottinghamu si poranil sval v oblasti žeber a z wimbledonské generálky předčasně odstoupil.

0

10. května 2009 - Na turnaji v Madridu skrečoval zápas prvního kola s Američanem Samem Querreym a následné vyšetření v motolské nemocnici odhalilo krevní výron v levém koleně, léčení trvalo několik dnů.

1. června 2009 - V prvním kole prostějovského challengeru si podvrkl levý kotník a zápas s Pablem Cuevasem skrečoval, léčba nepřesáhla dva týdny.

31. března 2010 - Oznámil, že trpí únavovým syndromem a proto minimálně na dva měsíce přerušuje kariéru.

Do sezony vstoupil Štěpánek skvěle a zahrál si finále v Brisbane. Pak se mu ovšem nedařilo. Neobhájil výhru v San Jose, předtím vypadl v prvním kole i na Australian Open. Celkem čtyřikrát prohrál na turnajích hned první zápas, jen v Davis Cupu v Belgii nezaváhal. Naposledy postoupil do druhého kola challengeru v Sunrise před týdnem.

Radek Štěpánek
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články