Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tenista Štěpánek má hematom v koleně, Paříž by měl stihnout

Praha - Tenista Radek Štěpánek má krevní výron v levém koleně, což odhalilo dnešní vyšetření u Pavla Koláře v motolské nemocnici. Nyní ho čekají dva až tři dny úplného klidu. Další kontrola rozhodne, kdy se česká jednička vrátí na kurty. "Věřím, že zranění nebude vážnějšího rázu a French Open stihnu," řekl 19. hráč světa. Pařížský grandslamový turnaj začne za čtrnáct dnů.

Štěpánek se zranil v neděli v Madridu, kde skrečoval zápas prvního kola s Američanem Samem Querreym. "Na začátku druhého setu jsem si nadhodil míč na servis, chtěl podat, ale noha mi vypověděla službu. Ještě jsem to tři gamy zkusil, ale nechtěl jsem riskovat," popsal třicetiletý karvinský rodák okamžik zranění. Podobný problém tenista řešil předloni po daviscupovém utkání se Švýcarskem, v kterém v závěrečné dvouhře získal vítězný bod. 

Loni si Štěpánek, dosud nejlépe osmý hráč světa z roku 2006, těsně před Wimbledonem poranil sval v oblasti žeber, ale na londýnské trávě hrál. Největší zdravotní problémy měl se zády v druhé polovině sezony 2006. Hrozila mu operace, ale speciálním cvičením se dal dohromady. 

Letošní rok začal Štěpánek výborně. S novým typem rakety vyhrál turnaje v Brisbane a v San Jose a zahrál si finále v Memphisu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články