Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Tenista Radek Štěpánek dosáhl v San Jose dvojitého vítězství

San Jose - Český tenista Radek Štěpánek získal svůj čtvrtý titul v kariéře. Ve finále turnaje v americkém San Jose porazil domácího Mardyho Fishe ve třech setech 3:6, 6:4 a 6:2 a připsal si po lednovém vítězství v Brisbane druhý letošní triumf ve dvouhře. Český tenista tak získal čtvrtý singlový titul kariéry.  Vedle dvou letošních vítězství vyhrál na okruhu ATP také v roce 2006 v Rotterdamu a předloni v Los Angeles. Na turnaji v San Jose slavil Štěpánek vítězství také ve čtyřhře. Spolu s Němcem Tommym Haasem porazil indicko-finskou dvojici Bopanna-Nieminen 6:2 a 6:3.

Český hráč ve dvouhře potvrdil, že se mu proti Fishovi daří, zvítězil i ve třetím vzájemném souboji. Finále přitom začal nešťastně a hned ve druhém gamu ztratil své úvodní podání. Fish i nadále dostával rodáka z Karviné razantní hrou pod tlak, dařilo se mu především při nábězích na síť. To Štěpánek měl s udržením svého servisu stále větší problémy, za stavu 3:2 ve druhé sadě si navíc kvůli potížím s kolenem nechal na kurt přivolat lékaře.

Českého tenistu ale ošetření paradoxně nastartovalo k lepšímu výkonu. Po krátké přestávce zažehnal nepříznivé skóre 0:30, začal lépe číst Fishův servis a za stavu 5:4 si vypracoval dva setboly. Při druhém z nich nasměroval domácí hráč svůj bekhend těsně za základní čáru, čímž poslal duel do rozhodujícího dějství.

V něm si oba finalisté drželi podání do šestého gamu, kdy Fish zkazil čtyři poměrně snadné míče z forhendu a nabídl českému tenistovi vedení 4:2. Vyhecovaný Štěpánek už si vítězství nenechal vzít a povedený výkon korunoval další čistou hrou při soupeřově servisu.

O svou radost se Štěpánek podělil i s fanoušky, které si získal loni, kdy ve finále podlehl domácímu Andymu Roddickovi. Stejně jako před rokem si na kurtu oblékl dres hokejového klubu San Jose Sharks a navrch přidal několik tradičních rybiček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články