Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tenista Lendl prohrál poprvé po 16 letech

Atlantic City (USA) – Padesátiletý tenista a bývalý první hráč světa Ivan Lendl prohrál svůj první zápas po 16 letech. V exhibici Caesars Tennis Classic na jeden set v Atlantic City ho porazil Švéd Mats Wilander, a to 6:3. Na zápas se přišlo podívat přes sedm tisíc lidí. Padesátník Lendl vypadal skoro stejně, jako když kdysi vládl tenisovému světu. V čele světového žebříčku vydržel dohromady 270 týdnů. Nyní jeho hra už neměla pochopitelně takový říz a kupil příliš mnoho nevynucených chyb.

Z tenisové scény musel ostravský rodák, který má od roku 1992 americké občanství, zmizet nedobrovolně v roce 1994 kvůli chronickým bolestem zad. K tenisu se vrátil loni. "Srdce mi říkalo, že to moc nepůjde, ale mysl měla opačný názor a většinou to tak bylo," konstatoval Lendl.

Tenisti hodnotící zápas

Ivan Lendl: "Bylo zábavné zase hrát, ale bylo to i trochu frustrující. Měl jsem jasnou představu o svých úderech, ale nedokázal jsem míče dobře trefovat."

Mats Wilander: "Byl jsem pro něj dost těžký protivník na první zápas."

Ivan Lendl: "Příště budu lepší."

S Wilanderem hráli vážně, ale také se bavili. Po první dlouhé výměně se Lendl s úsměvem obrátil na o čtyři roky mladšího soupeře a zavolal: "Už jsi unavenej?" První game Lendl vyhrál, pak ale ztratil dvakrát servis. Při mečbolu skončil jeho forhendový volej v síti.

Osminásobný grandslamový vítěz Lendl neplánuje hrát veteránský okruh, ale možná se objeví na dalších exhibicích. Jedna je v jednání pro Českou republiku a mohla by se uskutečnit letos na podzim. V dalších exhibičních zápasech v Atlantic City porazil Rus Marat Safin další někdejší hvězdu Peta Samprase 6:4. Andy Roddick si se Samprasem poradil stejným poměrem a pak přehrál Safina 6:4.

Ivan Lendl:

"Bylo skvělé hrát před fanoušky, jen bych chtěl dát více lepších míčů. […] Tenis si užívám a vždycky jsem si užíval, ale abych byl upřímný, tak občas si hru vychutnám více, když hraju doma na svém kurtu."

Mats Wilander
zdroj: ČTK/AP autor: ČTK/AP
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články