Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tenista Čermák je na Turnaji mistrů v semifinále čtyřhry

Londýn - Český tenista František Čermák si na Turnaji mistrů zahraje v semifinále čtyřhry. Spolu se Slovákem Michalem Mertiňákem dnes v Londýně porazili polskou dvojici Marcin Matkowski, Mariusz Fyrstenberg dvakrát 6:4 a ve skupině A obsadili první místo. Ve dvouhře postoupili do semifinále Roger Federer a Juan Martín del Potro.

Pátý nasazený česko-slovenský pár proměnil v postup do semifinále hned první účast na závěrečném turnaji sezony. O soupeřích Čermáka s Mertiňákem, kteří mohou v Londýně získat šestý letošní titul, se rozhodne v pátečních zápasech skupiny B. Jisté zatím je, že nenarazí na česko-indickou dvojici Lukáš Dlouhý, Leander Paes, která už o šanci na postup do semifinále přišla ve středu.

Ve dvouhře byl první hráč světa a čtyřnásobný vítěz Turnaje mistrů Federer dva míče od vyřazení. S Argentincem Del Potrem totiž ztratil úvodní set hladce 2:6 a v tie-breaku druhé sady prohrával 4:5, přičemž jeho soupeř měl před sebou dva servisy. Jenže v kritické chvíli osvědčil zkušený Švýcar pevné nervy a třemi vyhranými výměnami za sebou se zachránil.

Pak už mu totiž stačilo vyhrát nad svým přemožitelem z finále letošního US Open jeden game v třetím setu a bylo jasné, že i v případě porážky bude toto kritérium hovořit v jeho prospěch. Federer tak nedopustil podobnou senzaci jako loni v Šanghaji, kde se do semifinále Turnaje mistrů nedostal.

Spolu s ním postoupil ze skupiny A Del Potro, který potřeboval závěrečný set vyhrát minimálně o tři gamy. Nakonec se mu skutečně podařilo prorazit Federerovo podání a dospět ke kýženému výsledku 6:3. Tím hodně zarmoutil domácí fanoušky, neboť na Andyho Murrayho zbylo až nepostupové třetí místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články