Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Tenista Berdych ve Washingtonu postoupil, Štěpánek prohrál

Washington - Rozdílně vyšel českým tenistům návrat na kurty. Tomáš Berdych dokázal měsíc po finále Wimbledonu ve Washingtonu postoupit a jako nejvýše nasazený porazil Rusa Dmitrije Tursunova 7:6, 4:6 a 6:1. Naopak Radek Štěpánek svůj první zápas na okruhu ATP po pětiměsíční pauze zaviněné zdravotními problémy prohrál. Desátý nasazený nestačil v druhém kole ve Washingtonu na Marka Chiudinelliho a švýcarskému soupeři podlehl 1:6 a 3:6.

Čtyřiadvacetiletý Berdych, osmý hráč světa, od úspěchu ve Wimbledonu nehrál kvůli nataženým břišním svalům. V duelu s Tursunovem musel český hráč v prvních dvou setech bojovat a až ve třetím soupeře jasně přehrál. Zápas trval hodinu a sedmnáct minut a Berdychovi moc nešlo první podání, i když nastřílel dvanáct es. Jeho dalším soupeřem bude Andrej Golubjov z Kazachstánu.

Ženatý Štěpánek hladce prohrál

Jednatřicetiletý Štěpánek hrál na turnaji elitní série naposledy v březnu v Indian Wells. Během pauzy ještě absolvoval challengery na Floridě a v Prostějově, pokaždé ho však opět zastavily zdravotní problémy - nejprve únavový syndrom a pak poraněné koleno. Vynechal proto Roland Garros a Wimbledon i čtvrtfinále Davis Cupu v Chile.

Po červencové svatbě s bývalou tenistkou Nicole Vaidišovou se karvinský rodák vrátil na okruhu ATP jako ženatý muž. S Chiudinellim ovšem prohrál hladce za hodinu a deset minut. Třikrát si ztratil servis a sám nevyužil ani jeden ze dvou brejkbolů.

"Určitě nebudu panikařit, kdyby to hned ze začátku nevyšlo," řekl Štěpánek deníku Sport před zápasem. "Když budu dělat věci jako vždy a budu tvrdě pracovat, tak se vrátím na místa, kam patřím, ale samozřejmě vím, že to nemusí jít hned a nějaký čas to může vzít, než se dostanu do správného rytmu a všechno se mi vrátí," dodal bývalý osmý hráč světa, kterému aktuálně patří 29. pozice žebříčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články