Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Tenista Berdych postoupil v Miami do semifinále

Miami - Český tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji série Masters v Miami do semifinále. Ve čtvrtfinále si poradil s desátým nasazeným Španělem Fernandem Verdaskem po setech 4:6, 7:6 a 6:4 po dvou hodinách a jednapadesáti minutách hry. V Miami si Berdych zahraje semifinále dvouhry podruhé v kariéře. Poprvé to rodák z Valašského Meziříčí dokázal v roce 2008.

Světová dvacítka Berdych si zahraje druhé letošní semifinále a jeho dalším soupeřem bude pátý nasazený Švéd Robin Söderling, který porazil Rusa Michaila Južného 6:1, 6:4. Druhou semifinálovou dvojici tvoří turnajová čtyřka Rafael Nadal a Američan Andy Roddick.

Berdych má formu

Čtyřiadvacetiletý Berdych navázal na výkon ze třetího kola, kde v třísetové bitvě vyřadil světovou jedničku Švýcara Rogera Federera. O dva roky staršího Verdaska porazil podruhé během dvou týdnů, ve třetím kole v Indian Wells mu však dovolil jen tři gamy.

Tentokrát tahal Tomáš Berdych na začátku za kratší konec. Verdasko hrál set a půl výborný tenis a z hlediště mu uznale tleskal i jeho krajan Nadal, jenomže Berdych se nevzdal a dokázal zápas otočit. "Cítil jsem se výborně v dlouhých výměnách, a proto jsem se snažil držet míč ve hře co nejdéle, abych mu dal šanci udělat chybu. A většinou to fungovalo dobře," prozradil Berdych svoji taktiku.

Český daviscupový reprezentant prohrával 4:6 a 2:4, ale druhou sadu dotáhl do zkrácené hry, ve které dominoval. V rozhodující sadě Berdych téměř nechyboval a jeden brejk podání soupeře mu stačil k výhře.

Výsledky turnaje Masters v Miami:

Muži:

Dvouhra - čtvrtfinále: Berdych (ČR) - Verdasco (Šp.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:4, Söderling (Švéd.) - Južnyj (Rus.) 6:1, 6:4

Semifinálové dvojice: Nadal (Šp.) - Roddick (USA), Berdych - Söderling


Čtyřhra - semifinále: Dlouhý, Paes (ČR/Indie) - Almagro, Robredo (Šp.) 6:3, 6:0

Ženy:

Dvouhra - semifinále: Clijstersová (Belg.) - Heninová (Belg.) 6:2, 6:7 (3:7), 7:6 (8:6)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články