Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Tenisové naděje míří do Prostějova, zřejmě naposledy

Prostějov - Hráči z 25 zemí se v příštím týdnu představí v Prostějově na mistrovství světa družstev tenistů do čtrnácti let. Turnaj, na kterém v minulosti startovaly i světové hvězdy jako současná jednička ATP Novak Djokovič, Rafael Nadal, Lleyton Hewit, Amelia Mauresmová nebo Justin Heninová, se na Hané uskuteční potřinácté za sebou, tentokrát ale zřejmě naposledy. "Na organizovaní tohoto šampionátu jsou obrovské tlaky od dalších zájemců. Jednotlivé země požadují alespoň změnu kontinentu, aby se nehrálo stále na jednom místě v Evropě. Proto nás čekají složitá jednání o udržení pořadatelství," řekla ředitelka turnaje Petra Píchalová. Pokud by v Prostějově soutěž nezůstala, pokusí se pořadatelé získat mládežnický světový turnaj jiné věkové kategorie.

"Mezi chlapci jsou hlavními uchazeči o prvenství Rumuni, kteří si letos vedou na turnajích týmů i jednotlivců velmi dobře. Tenis zaznamenává ve světě obrovský rozmach. Například vůbec poprvé se probojovaly do finálového turnaje Maroko, Korea a Indie," dodala Píchalová.

Český tým chlapců pod vedením kouče Miroslava Štencla se představí v sestavě Dominik Starý, Ondřej Krstev a Miroslav Chyba. Dívky vede Daniel Filjo, který má v sestavě Vendulu Žovincovou, Miriam Kolodziejovou a Gabrielu Andreu Knutsonovou. Před rokem obsadily Češky páté místo a chlapci skončili dvanáctí.


Do kvalifikačních turnajů letos zasáhlo 202 družstev ze 113 zemí, v Prostějově nastoupí 16 chlapeckých a 16 dívčích družstev. Do závěrečného turnaje se nekvalifikovali loňští vítězové v soutěži chlapců z Chile. V kategorii dívek vyhrály poslední čtyři ročníky tenistky USA, které patří společně s Ruskem opět k hlavním favoritkám.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články