Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Tenisové jedničky jsou v osmifinále Australian Open

Melbourne (Austrálie) – První hráč mužského tenisového žebříčku Roger Federer postoupil na Australian Open do osmifinále. Ve třetím kole hladce porazil ve třech setech Španěla Alberta Montaňese, a zaznamenal tak již své padesáté vítězství v úvodním grandslamu sezony. Následně postoupila ze třetího kola také nejvýše postavená žena světa Serena Williamsová, jež se rovněž postavila proti zástupkyni Španělka, a ani Williamsová neměla s Carlou Suarezovou-Navarrovou vážnější problém.

Serena Williamsová povolila Suarezové-Navarrové jen tři hry. Největší problém činilo obhájkyni loňského vítězství v Australian Open zakončit první sadu. Potřebovala na to osm setbolů.

Federer loni postoupil do finále, kde po pěti setech podlehl Rafaelu Nadalovi. Letos má ještě vyšší ambice, ačkoli je před dalšími utkáními opatrný. "V dalších kolech budou zápasy náročnější, ale cítím se dobře. Fyzicky jsem v pohodě a věřím si, což je před druhým týdnem důležité," řekl Švýcar.

Bez problémů prochází zatím pavoukem i další z favoritů Rus Nikolaj Davyděnko. Vítěz Turnaje mistrů si hravě poradil s Juanem Monakem z Argentiny a zřejmě se zakrátko setká ve čtvrtfinále s Federerem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články